Home  /  Zápasy  /  Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize I  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Black Panthers
41 : 6
Trnava Bulldogs Trnava Bulldogs
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 14 7 17 3
BUL 0 0 0 6
Statistiky

Datum: 5.7.2015 v 16:00
Počasí: Polojasno, 34°C
Počet diváků: 313
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Radim Kroulík (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Adam Dvořáček (BJ), Filip Haza (SJ), Filip Malý (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:0 - Jan Dundáček, 2y run (Marek Hruboň kick); 9:34
Prague Black Panthers TD - 14:0 - Jan Sýkora, 23y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 4:25
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 21:0 - Jan Beran, 30y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 8:35
3.čtvrtina
Prague Black Panthers FG - 24:0 - Marek Hruboň, 36y; 8:27
Prague Black Panthers TD - 31:0 - Jan Dundáček, 3y run (Marek Hruboň kick); 3:46
Prague Black Panthers TD - 38:0 - Jiří Chvalina, 62y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 2:19
4.čtvrtina
Trnava Bulldogs TD - 38:6 - Raymond Bradley, 11y run (kick neúspěšný); 10:41
Prague Black Panthers FG - 41:6 - Marek Hruboň, 40y; 5:23
Komentář k zápasu

V takřka tropickém počasí se odehrálo druhé semifinále první divize, a to na atletickém stadionu Slavie v Praze. Hosté z Trnavy přijeli s vědomím, že nemají co ztratit, kdežto domácí Black Panthers nesli na svých bedrech tíhu den staré smolné prohry o pouhopouhé dva body v semifinále rakouské ligy. Nejenže museli podstoupit cestu ze vzdáleného Innsbrucku, ale především řady jejich receiverů byly značně prořídlé.

To jim nijak nezabránilo v razantním nástupu do utkání. Po dobře navráceném puntu hostů se Panteři dostali do blízkosti výsostného území Trnavy a letos solidní Jan Dundáček si nenechal proklouznout příležitost mezi prsty. Když posléze reprezentační kicker Marek Hruboň potvrdil z extra pointu, ujali se domácí brzkého vedení 7:0. O chvíli později Dundáček ukázal, že umí i vzduchem a vyslal pro elegantní touchdown štírka Jana Sýkoru.

I ve druhé čtvrtině dominovali na hřišti domácí, když ji načala nádherná Dundáčkova přihrávka na čahouna Jana Berana čekajícího v endzone. Black Panthers odskočili na 21:0 a ukázali, že druhé semifinále ve dvou dnech prohrát nehodlají. Trnavští Buldoci se před poločasem do soupeřů jaksepatří zakousli, ale bohužel pro hosty se na skóre už nic nezměnilo.

V druhé půli se ukázalo, že současná Trnava disponuje především disciplinovanou a chytrou obranou. Právě ta dokázala dotlačit zkraje Pantery „jen“ ke kopu za tři body. Hruboň se nemýlil. Po odstoupení mohutného Johna Bookera dostala v zápase víc prostoru pražská hra po zemi a duo Reinvart – Synáček. Tito hráči se podepsali pod drivem, který zakončil výborně hrající Dundáček. Ten ještě před koncem třetí třetiny krásně našel pádícího Jiřího Chvalinu, svého vlastního náhradníka pro post quarterbacka, a Panteři vedli už 38:0. Jelikož rozdíl mezi oběma týmy převyšoval 35 bodů, aktivovalo se takzvané pravidlo slitování a čas už běžel v zápase volně.

Trnava zaznamenala čestný úspěch na začátku čtvrté čtvrtiny a nebylo náhodou, že ho zařídil nejlepší hráč Buldoků této sezóny americký runningback Raymond Bradley. Trnavští, ale bod navíc nepřidali. Poslední slovo v zápase si vzal Marek Hruboň a svým druhým kopem za tři body upravil skóre na konečných 41:6 pro domácí obhájce titulu. Ty čekají v Czech Bowlu v repríze loňského finále ve skvělé formě hrající příbramští Bobcats.

„Výsledek neodpovídá průběhu zápasu. Hráli jsme lépe než skóre naznačuje. Především naše obrana podala dobrý výkon. Pokud by s jejich nasazením a pracovitostí hráli i hráči útoku, mohlo by to být příště úplně jinak,“ řekl k zápasu trnavský quarterback Boris Bútora.

„Od začátku jsme zápas kontrolovali a jsem rád, že jsme ho dotáhli do vítězného konce. Po zápase s Innsbruckem jsme dnes potřebovali vyhrát, motivace byla veliká,“ uznal domácí rozehrávač Jan Dundáček.

Fotografie ze zápasu