Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize II  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pardubice Bucks
28 : 28
Ostrava Steelers Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
BUC 0 14 6 8
STE 7 0 14 7

Datum: 1.5.2015 v 14:00
Počasí: Oblačno, 13°C
Počet diváků: 250
Rozhodčí: Filip Malý (R), Zdeněk Žlůva (U), Marek Bartoušek (HL), Tomáš Benedikt (LJ), Josef Houška (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 0:7 - Michal Dudek, 1y run (Daniel Merta kick); 6:23
2.čtvrtina
Pardubice Bucks TD - 6:7 - Justene Edwards, 8y run (kick neúspěšný); 6:54
Pardubice Bucks TD - 14:7 - Justene Edwards, 28y pass od Jan Kruliš (Justene Edwards 2pt pass od Jan Kruliš); 0:42
3.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 14:14 - Michal Kielor, 4y run (Daniel Merta kick); 4:31
Pardubice Bucks TD - 20:14 - Joshua Henry, 62y run (2pt pass neúspěšný); 4:16
Ostrava Steelers TD - 20:21 - Zdeněk Lembart, 47y pass od Michal Dudek (Daniel Merta kick); 2:23
4.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 20:28 - Michal Kielor, 3y run (Daniel Merta kick); 8:04
Pardubice Bucks TD - 28:28 - Justene Edwards, 12y run (Jan Semerád 2pt pass od Joshua Henry); 1:01
Komentář k zápasu

Který tým si dokáže představit pořádnou motivaci před zápasem bez svého hlavního trenéra? Bucks ano, protože Jason Blasko zvolil při svátečním dni špatný spoj a na sideline jej musel zastoupit energický Libor Coufal. To ale ještě nebylo z výčtu vše. Jak se hraje bez quarterbacka? To mohou dobře posoudit třeba brněnští Alligators, kteří již takové zkušenosti mají. V případě pardubického týmu bylo ale vše jinak.
Se vstupem do zápasu mohou být spokojeni oba týmy. S výsledkem po jeho polovině byli o 7 bodů spokojenější Bucks, ale všichni správní fandové ví, že rozdíl jediného touchdownu neznamená téměř nic. Skóre otevřel ostravský QB Dudek, který si z 1y vzdálenosti připsal první řádek do tabulky skórujících. Druhá čtvrtina patřila už pevně domácím. Hned dvakrát se o bodový příspěvek přihlásil hrdina zápasu Justine Edwards. Poprvé si 8y do endzone doběhl a těsně před koncem poloviny zkompletoval přihrávku od QB Kruliše pro celkový zisk 28y. První případ se potvrzení nedočkal, ale ten druhý nabídl opakování skórujících hráčů – dva body vytěžila opět dvojice Kruliš a Edwards. Steelers měli ale možnost korigovat výsledek, ale když se z 1y vzdálenosti od goal line dopustili fumble a 35y field goal Merta před koncem poloviny neproměnil, zůstal stav v polovině 14:7 ku překvapení všech.
Do 3. čtvrtiny ale nastoupili Oceláři stále čerství a určitě došlo i na proslov trenéra, který hráče probudil. Skóre srovnal na 14:14 krátkým 4y během méně než 5 minut do konce této části RB Kielor. O další 62y úprk se v zápětí postaral jeho protihráč Joshua Henry a poslal Bucks opět do vedení 20:14. Potvrzení za dva body nebylo pro špatný signál úspěšné. O první vedení Steelers se tak musela postarat dvojice Dudek a Lembart, když druhý jmenovaný dokázal z přihrávky vzduchem vytěžit kromě zisku 47y i touchdown. Kop Merta potvrdil a stav se poprvé naklonil více hostům – 20:21. Z kraje posledního dějství navýšil ještě krátkým během RB Kielor na 20:28 s příspěvkem z kopačky Merty za potvrzení. Potom začla ta správná fotbalová prvomájová podívaná...
Dvě minuty před koncem se Bucks zranil starter QB Kruliš, kterého na pár her vystřídal v průběhu zápasu i Coufal, ale jako třetí si zkusil pozici za centrem kdo jiný, než Justin Edwards, který byl do té doby hlavním cílem hry Bucks po vzdušné ose a nevšimnout si ho bylo téměř nemožné. Čas utíkal a domácí neměli na co čekat, receiveři se zaběhli hluboko do pole, ale pass letěl jen krátce za lajnu, aby našel volného running-backa Henryho, který s míčem odkrájel polovinu hřiště a dostal svůj tým klíčovou akcí v závěru do pozice, z které se dá skórovat. Tak se také v zápětí i stalo, když si Edwards míč nechal a 12y během korigoval na 26:28.
Bucks hráli výhradně potvrzení za dva body a nejinak tomu bylo v této závěrečné akci. Bohužel do té doby 2 ze 3 neproměnili, a tak byla míra nejistoty znát a když se Edwards začal vzdalovat po nízkém snapu od goal line, vypadalo to s osudem Bucks nehezky. Steelers se ale dopustili zásadního omylu, když se vzdali bránění v endzone a Edwards našel na poslední chvíli ruku jednoho ze svých volných kolegů – Jana Semeráda – 28:28! Do konce zbývala ještě minutka, a tak se Steelers okamžitě hnali kupředu, aby se 3s před koncem zastavili za 30y čárou od koncové zóny Bucks a zvolili kop z hřiště. Ostravský kicker Merta míči ale nedodal potřebnou energii, kop k brance ani nedoletěl.