Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize II  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pilsen Patriots
13 : 34
Pardubice Bucks Pardubice Bucks
Q1 Q2 Q3 Q4
PTR 7 0 0 6
BUC 16 12 6 0

Datum: 28.6.2015 v 14:00
Počasí: Polojasno, 21°C
Počet diváků: 100
Rozhodčí: Filip Malý (R), Ciaran Kelly (U), Tomáš Benedikt (HL), Pavel Šimon (LJ), Marek Vejvoda (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 7:0 - David Hlaváček, 21y pass od Patrik Vainer (Martin Vojtěchovský kick); 10:16
Pardubice Bucks TD - 7:8 - Justene Edwards, 3y run (Adam Bureš 2pt pass od Justene Edwards); 6:32
Pardubice Bucks TD - 7:16 - Justene Edwards, 73y run (Jan Semerád 2pt pass od Justene Edwards); 0:14
2.čtvrtina
Pardubice Bucks TD - 7:22 - Justene Edwards, 42y interception return (2pt run neúspěšný); 11:43
Pardubice Bucks TD - 7:28 - Libor Coufal, 66y interception return (2pt pass neúspěšný); 0:00
3.čtvrtina
Pardubice Bucks TD - 7:34 - Adam Bureš, 56y pass od Justene Edwards (2pt pass neúspěšný); 0:00
4.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 13:34 - David Hlaváček, 11y pass od Lukáš Malec (2pt pass neúspěšný); 1:58
Komentář k zápasu

Při krásném slunečném nedělním odpoledni se ve Vochově odehrál předposlední zápas základní části D-II do kterého vstoupili značně nabuzení domácí borci, lační po možné výhře. Z Pardubic totiž dorazila do plzeňského okresu pouze necelá dvacítka hráčů, z nichž oblečených jich bylo k vidění dokonce jen patnáct.

Vstup do zápasu se Patriots povedl. Několik běhů vyústilo i ve zkompletované přihrávky vzduchem a tou pro touchdown se blýskl QB Lukáš Malec nalezením volného Davida Hlaváčka. S úspěšným potvrzením vedli Patriots 7:0. Jak velké překvapení se konalo v úvodu, tak o to větší bylo k vidění vzápětí, když se k míči dostali ve svém drivu Bucks.

Justene Edwards nejprve našel volného WR Semeráda, kterého přihrávka vzduchem nezaskočila. Z výhodné pozice následně vytěžil sám americký rozehrávač první body během. S úspěšným potvrzením za dva body se vedení ujali hosté – 7:8. Několik drivů končících turnovery a naděje na korekci ukončil domácí QB Malec hozeným interception, který zachytil připravený pardubický Semerád a nabídl svému kolegovi Edwardsovi další možnost ke skórování, kterou ke konci čtvrtiny a i na začátku druhé QB tmavé pleti bez milosti využil běhy přes celé hřiště – 7:22. Když domácí Miroslav Tábor zalehl fumble, blížila se šance na srovnání, ale v závěrečných vteřinách se Malec dopustil již druhého interceptionu. Při riskantní hře zaskočený domácí tým nebyl schopný složit pardubického Romana Fialu a ten tuto lehkomyslnost potrestal. Do šaten se šlo za jasného stavu 7:28.

Třetí čtvrtina začala vlažně, když si oba týmy vyměnily držení míče a nebyly schopny skórovat. Na postu QB se v tom plzeňském objevil Patrik Vainer a připravil rukám svých spoluhráčů několik slibných šancích i v koncové zóně. Ti pod tlakem ale nezvládali míč udržet. Toho využil pardubický tým a Edwards krásným dlouhým passem z vlastní 30y značky dal příležitost vyniknout receiverovi Fialovi, který míč lehce zachytil a doběhl s ním až do endzone – 7:34.

V závěrečné části po povedeném returnu a chyceném passu Patriota Aleše Kysely nebyli Patriots schopni ze slibné vzdálenosti na čtvrtý down opakováním běhu středem korigovat a museli vydržet až na samotný závěr zápasu, když se Patrik Vainer vydal sám vstříc osudu a během svůj tým posunul do vzdálenosti, z které se druhý z quarterbacků Malec spojil s receiverem Hlávačkem, který v endzone míč udržel pro výsledných 13:34.