Home  /  Zápasy  /  Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize III  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Ústí nad Labem Blades
0 : 23
Bílovice Sígrs Bílovice Sígrs
Q1 Q2 Q3 Q4
BLD 0 0 0 0
SGR 0 3 6 14

Datum: 19.7.2015 v 14:00
Počasí: Oblačno, 25°C
Počet diváků: 824
Rozhodčí: Michal Rosíval (R), Jan Klimeš (U), Peter Martinček (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Radek Janhuba (BJ), Filip Haza (SJ), Richard Gazdík (FJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Bílovice Sígrs FG - 0:3 - Martin Herman, 32y; 0:43
3.čtvrtina
Bílovice Sígrs TD - 0:9 - Daniel Schmied, 4y run (kick neúspěšný); 4:30
4.čtvrtina
Bílovice Sígrs TD - 0:16 - Daniel Schmied, 13y run (Martin Herman kick); 10:07
Bílovice Sígrs TD - 0:23 - Daniel Schmied, 33y run (Ivan Baykalov kick); 5:05
Komentář k zápasu

Ústecké finále třetí divize České ligy amerického fotbalu překvapilo svým jednoznačným vývojem.  Bronze Bowl po výhře 23:0 ovládli hostující Bílovice Sígrs. Ti vsadili na svou dravou běhovou hru v čele s výborným Danielem Schmiedem. Ten doběhl pro všechny tři touchdowny a byl hlavním strůjcem hostující výhry. Blades se nedařilo posouvat balon, runningback Jakub Imr byl dobře bráněn a v první polovině nemohli hostitelé Bronze Bowlu pořádně házet, jelikož míče byly dost mokré z předzápasové přeháňky. Sígrs tak obhájili loňský titul z ČLAF C a přechod ze sedmičkového fotbalu do jedenáctkové verze zvládli na výbornou.

Blades. vyhořeli na precizní obraně Bílovic. Tu vedl zkušený harcovník Petr Švanda z pozice strong safety. Byl to on, kdo zachytával těch pár úprků, které se domácímu týmu povedly. V defensive line vládl Martin Dlouhý, jednoznačně rozdílový hráč zápasu, který má největší podíl na ubráněné nule.

Blades jednoduše nestačili na Sígrs v žádné herní disciplíně. Bílovičtí si zkraje zápasu zkusili, že vzduchem to raději pokoušet nebudou a celý zápas odtáhl na svých nohách Daniel Schmied.

Po na body chudé první polovině, kdy jediný zápis provedl Martin Herman fieldgoalem na konci druhé čtvrtiny, byla druhá polovina jasně pod taktovkou týmu z jihu Moravy. Blades zahrozili nejvíce v první půlce, kdy měl Vojtěch Franz touchdown na ruce, Filip Ondrášek ale rychlým přistoupením k soupeři a vyražením balonu akci překazil.

S formou se bohužel nepotkal jindy zářící Jakub Imr. Ústecký runningback narážel na připravenou obranu Sígrs, která se na něj připravovala tři týdny a gameplan evidentně vyšel. Nedařilo se ani jednomu z dvojice quartrebacků Blades. Ani Jan Bláha, ani Matěj Sahula se nedokázali vyhnout sackům v podání Bílovických.

Sígrs předvedli, že si umí formu naplánovat na správný čas. Blades naopak jedinou porážku sezony utrpěli až ve finále. A bolet je bude ještě hodně dlouho, nulu na útočném kontě totiž neměli už hodně dlouho, konkrétně naposledy v červnu 2013 v zápase tehdejší sedmičkové ČLAF B s jejím pozdějším vítězem Pilsen Patriots (0:60).