Home  /  Zápasy  /  Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize IV  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Znojmo Knights
27 : 26
Vysočina Gladiators Vysočina Gladiators
Q1 Q2 Q3 Q4
KNI 7 7 6 7
GLA 14 6 6 0

Datum: 19.7.2015 v 17:00
Počasí: Jasno, 32°C
Počet diváků: 823
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Adam Dvořáček (U), Karel Nesládek (HL), Zdeněk Žlůva (LJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Znojmo Knights TD - 7:0 - Jakub Smrčka, 43y pass od Martin Vrba (Jakub Smrčka kick); 10:34
Vysočina Gladiators TD - 7:8 - Ondřej Pavlas, 2y run (Stanislav Kubát 2pt fumble return); 6:13
Vysočina Gladiators TD - 7:14 - Ondřej Pavlas, 1y run; 0:00
2.čtvrtina
Znojmo Knights TD - 14:14 - Tomáš Volf, 2y run (Jakub Smrčka kick); 10:34
Vysočina Gladiators TD - 14:20 - Radek Jindra, 5y run; 0:04
3.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 14:26 - Ondřej Pavlas, 4y run; 4:12
Znojmo Knights TD - 20:26 - Martin Vrba, 1y run; 0:46
4.čtvrtina
Znojmo Knights TD - 27:26 - Tomáš Volf, 71y run (Jakub Smrčka kick); 9:46
Komentář k zápasu

Los dopadl lépe pro domácí tým, který se s plnou vervou pustil do útoku. Hned úvodní drive dopadl na výbornou - Martin Vrba našel Jakuba Smrčku dlouhou přihrávkou se ziskem přes 40 yardů a stadion začal jásat, když se domácí wide-receiver dostal do endzone. Vše v tu chvíli naznačovalo jasný vývoj zápasu i chuť po vítězství. Pak ale přišel i drive Gladiators a ten otočil otěže zápasu. Výborně hrající QB hostů Ondřej Pavlas se zasloužil o korekci a i potvrzení za dva body bylo úspěšně - 7:8. Ještě v úvodní části se Pavlas prosadil podruhé a povolil odskočení. Výbornou práci odváděli běhající hráči týmu z Vysočiny. Potvrzení se nepovedlo a stav byl 7:14.

I druhá čtvrtina byla pestrá a oba týmy se přetahovaly o míč. O srovnání se postaral domácí running-back Volf, který hlasité divácké kulise dopřál chvilkový oddech srovnáním, které ještě stvrdila kopačka výborně hrajícího Smrčky - 14:14. Dlouho to vypadalo, že se týmy do kabin rozejdou smírně, ale výborná práce trenéra Gladiátorů Pauluse a vyčerpání timeoutů otočil v body spasitel Radek Jindra, který odehrál další z kategorie životních zápasů. Potvrzení za dva body se sice opět nepovedlo, ale stav 14:20 překvapil a možná zaskočil nejen masu příznivců v hledišti.

Do druhé poloviny týmy vstoupily už se změnami. Hlavní trenér domácích Pařízek kompletně proměnil celou obranu a tu osobně korigoval zraněný Lumír Kabelka. Ze začátku druhé poloviny to vypadalo slibně, ale další skvělá porce běhů dua running-backů hostů Jindry a Bence krájela další cenné yardy. Z těch často těžil i QB Pavlas, který se s míčem velmi často vydával po zemí sám a doplňoval trio rushing hráčů. Odměna přišla pro hlavního aktéra útoku za polovinou třetí části a odskok na 14:26 už věstil velké překvapení. Šanci tentokrát z krátké vzdálenosti dostal Martin Vrba, který se ztratil ve změti těl a rozhodčí jej nalezli v endzone Gladiators - 20:26 a zápas se překlopil do závěrečné části.

Tropické hodnoty ukazoval teploměr na krásném zrekonstruovaném stadionu v Husových sadech a tep obou trenérů byl na hranici infarktu. Napětí v závěru zápasu by se dalo krájet. Fanoušci bouřlivě podporovali své týmy a to na obou stranách. Těch z Vysočiny dorazila slušná suma a byl to boj i na lavičkách v hledišti. To už si v hlavě střádal plány domácí running-back Volf a Vrba mu do rukou vložil tu správnou energii. Fanaticky nastartovaný, jak jsme ho v celém zápase neviděli, se prohnal celým hřištěm a 71y běh zakončil až v endzone. Stal se hrdinou domácích fanoušků a za stavu 26:26 už bylo vše jen na kopačce Smrčky. Ten se ale udržel v koncetraci a míč trefil mezi tyče - 27:26. Do konce zbývalo necelých 10 minut a blýsknout se musela obrana, která chtěla udržet obrat zápasu. Když se několik desítek sekund před koncem dostal po turnoveru na míč útok domácích, bylo rozhodnuto a mladá naděje s precizní rukou si ze hřiště odnesla titul i vítězný míč.

Progres, který udělal tým Vysočina Gladiators si zasloužil respekt všech a práce na útočné lajně nás hodně pozitivně překvapila a má obrovský podíl na výsledku. Těsný průběh ukázal krásu amerického fotbalu v tom nejlepším světle a zážitek, který jsme si všichni na místě užili v nás určitě přetrvá alespoň do příští sezóny.