Home  /  Zápasy  /  Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize IV  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Teplice Nordians
25 : 22
Trutnov Rangers Trutnov Rangers
Q1 Q2 Q3 Q4
NOR 6 7 0 12
RNG 0 0 7 15

Datum: 3.5.2015 v 14:00
Počasí: Polojasno, 18°C
Počet diváků: 250
Rozhodčí: Libor Coufal (R), Václav Kriesman (U), Marek Bartoušek (HL), Tomáš Benedikt (LJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Teplice Nordians TD - 6:0 - Tomáš Zaschke, 13y run (kick neúspěšný); 10:30
2.čtvrtina
Teplice Nordians TD - 13:0 - Jan Lelič, 55y run (Michal Meszároš kick); 3:39
3.čtvrtina
Trutnov Rangers TD - 13:7 - Jan Janovský, 28y run (Jakub Křivohlávek kick); 10:33
4.čtvrtina
Teplice Nordians TD - 19:7 - Lukáš Buřt, 6y run (kick neúspěšný); 8:44
Trutnov Rangers TD - 19:14 - Petr Novák, 21y run (Jakub Křivohlávek kick); 6:13
Trutnov Rangers TD - 19:22 - Petr Novák, 7y run; 2:45
Teplice Nordians TD - 25:22 - Lukáš Buřt, 3y run; 1:00
Komentář k zápasu

V blízkosti Teplic, na hřišti v Lahošti, se odehrál historicky první domácí zápas Nordians a početná skupina fanoušků byla zvědavá na výkon svého týmu v premiéře.
Po neúspěchu Severočechů ve Znojmě byl tým nabuzen na hratelnějšího soupeře z Trutnova. Rangers měli v nohách také výraznou prohru z Karlových Varů, a tak oba týmy potřebovaly výhru jako sůl. Hned první drive trutnovské legie skončil po kickoffu Nordians na 4. down a k míči se dostal domácí útok. O první body na domácí půdě se přihlásil RB Zaschke 13y během. Potvrzení kopem se nevydařilo – 6:0.
V dalším drivu Rangers opakovali situaci ze začátku zápasu a pouze odevzdali míč útoku Nordians. Z 3y vzdálenosti od vlastní endzone našel pěkným passem Buřt ruce svého receivera Leliče a postupně se domácí prokousávali hřištěm, až předávku na runningbacka Zaschkeho proti běžící Lelič dopravil do endzone 55y během. Výměna kickera už znamenala i potvrzení z kopačky Meszároše a v poločase vedli Nordians překvapivě 13:0.
Vstup do poloviny se povedl lépe Rangers, když z fumblu útoku Nordians, který byl v polovině po pohraném losu na returnu, doběhl mladý runningback Janovský pro první touchdown. Po potvrzení kopu se korigoval stav na 13:7. Následovalo několik výměn na míči, až po několika dobrých bězích Zaschke dostal míč už v posledním dějství do pozice, ze které Buřt míč dopravil do trutnovské endzone. Potvrzení se kvůli špatnému snapu nepovedlo a Nordians vedli už 19:7. V tu chvíli se probudil trutnovský runningback Novák a dodal svému týmu naději. Křivohlávek potvrdil a scoreboard ukazoval stav 19:14.
Z vlastních 25y se Nordians v následném drivu rozhodli pro hodně riskantní punt fake na své polovině a zdramatizovali si závěr. RB Novák tuto chybu 7y během potrestal a Rangers se navíc podařilo se stejným aktérem dvoubodové potvrzení a poprvé se dostali do vedení 19:22. Nordians se ale nenechali zahanbit a z poloviny hřiště připravil pozici Buřtovi výborně běhající RB Zaschke. Buřt 2y ke goal line doběhl a Nordians se necelé 2 minuty před koncem dostali opět do vedení 25:22, bohužel bez potvrzení, které Rangers ještě nabídlo šanci na srovnání field goalem. V posledních vteřinách se Rangers snažili na maximum, čas zastavovaly timeouty a rozhodli se ze slibné vzdálenosti risknout a převzít otěže zápasu Novákovým během, který obrana zastavila před goal line a Nordians tak mohli oslavit svou první výhru na domácím hřišti.