Home  /  Zápasy  /  Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize IV  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Teplice Nordians
0 : 42
Znojmo Knights Znojmo Knights
Q1 Q2 Q3 Q4
NOR 0 0 0 0
KNI 0 21 0 21

Datum: 17.5.2015 v 14:00
Počasí: Jasno, 14°C
Počet diváků: 350
Rozhodčí: Filip Malý (R), Václav Kriesman (U), Marek Bartoušek (HL), Josef Houška (LJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Znojmo Knights TD - 0:7 - Pavel Novák, 12y pass od Martin Vrba (Jakub Smrčka kick); 8:14
Znojmo Knights TD - 0:14 - Pavel Novák, 12y run (Jakub Smrčka kick); 4:01
Znojmo Knights TD - 0:21 - Ondřej Kubák, 51y fumble return (Jakub Smrčka kick); 2:28
4.čtvrtina
Znojmo Knights TD - 0:28 - Pavel Novák, 65y run (Jakub Smrčka kick); 11:47
Znojmo Knights TD - 0:35 - Martin Vrba, 2y run (Jakub Smrčka kick); 8:07
Znojmo Knights TD - 0:42 - Jakub Smrčka, 60y punt return (Jakub Smrčka kick); 3:40
Komentář k zápasu

Druhý domácí zápas fanoušky Nordians potěšit nedokázal. Na rozdíl od předchozí dramatické koncovky s Rangers a těsné výhry 25:22 se tentokrát zázrak nekonal a dle očekávání Knights i v oslabené sestavě dominovali celý zápas. Skórování si rozdělili rovnoměrně do druhé a čtvrté čtvrtiny.
Začátek zápasu přitom pro znojemský tým nezačal nejlépe, když se hned zkraje úvodního dějství zranil při průniku obranou teplických QB Lumír Kabelka. Jeho nedoléčené koleno a obnovené zranění jej vyřadilo ze zápasu. Nahradit jej tak musel teprve 19letý Martin Vrba a v neprospěch domácího týmu si nevedl vůbec špatně a naskočil do zápasu dobře připravený. Evidentně svého zkušenějšího „učitele“ poslouchá velmi pozorně.
Druhá čtvrtina otevřela skóre po spolupráci juniora Vrby a dominantního RB Nováka, výjimečně vzduchem pro zisk 12y a touchdown. V dalším útočném už se prosadil Novák sám, ze stejné vzdálenosti jen po zemi. Do šaten zasadil Nordians ránu ještě Ondřej Kubák, který po fumblu vráti míč do endzone a během přes polovinu hřiště zajistil další body. Kicker Smrčka se nemýlil ani v jediném případě a v poločase šli Tepličtí do šaten opaření nepříznivým výsledkem 0:21.
Třetí, na body prostá čtvrtina, plynule přešla v závěrečnou část, kde se Novákovi opět podařilo najít si cestu do endzone a celých 65y znamenalo další touchdown Knights. Pro svůj první touchdown si z 2y doběhl v dalším drivu i sám zaskakující Vrba a v závěru zápasu potrestal puntující tým úspěšným 60y returnem ještě univerzál Smrčka. Jeho kopačka je v této sezóně hodně přesná a v Teplicích byla na potvrzení 100% — 0:42.
Domácí Nordians se dopouštěli začátečnických chyb a nevyvarovali se faulům. O nulu na kontě se paradoxně připravili sami, když 1y od endzone nebyli schopni zvládnout snap, z kterého vyplynul smolný fumble. V týmu chyběl i zraněný WR Lelič, na kterém spočívá hra vzduchem a kterého nováčci na postu nebyli schopni zastoupit.