Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2016  /  ČLAF 2016  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Lions
24 : 13
Pardubice Stallions Pardubice Stallions
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 0 14 7 3
STA 7 6 0 0
Statistiky

Datum: 24.4.2016 v 14:00
Počasí: Polojasno, 12°C
Počet diváků: 320
Rozhodčí: Michal Rosíval (R), Jan Klimeš (U), Václav Kriesman (HL), Jan Hubálek (LJ), Radek Janhuba (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 0:7 - Jan Beneš, 72y pass od Shane McDonald (František Hanovec kick); 1:09
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 7:7 - James Brooks, 7y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 6:27
Pardubice Stallions TD - 7:13 - David Holub, 26y pass od Shane McDonald (kick neúspěšný); 3:34
Prague Lions TD - 14:13 - David Růžek, 3y run (Ondřej Šisl kick); 2:39
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 21:13 - Erik Wall, 18y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 8:06
4.čtvrtina
Prague Lions FG - 24:13 - Ondřej Šisl, 39y; 10:25
Komentář k zápasu

V zápase Lions se Stallions se mělo rozhodnout, zda budou v tabulce po čtyřech odehraných kolech týmy seřazeny se stejným počtem výher a proher. Podle tipujících v Pick'em, kdy domácím věřilo více než 75%, byl favorit jasný a Lions usilovali o čelo tabulky se třemi výhrami a žánou prohrou. Otázkou bylo, zda nastoupí do zápasu dvojice starterů Silva, Růžek, kteří nedohráli zápas v Dánsku. Silva do zápasu nastoupil bez viditelného omezení. Se třemi passovými touchdowny si drží vysoký standard výkonů. Lukáše Růžka zranění z Dánska do zápasu nepustilo. Jeho roli zastoupit bratr David.

Stallions přijeli s odhodláním překazit vítěznou šňůru Lions. Po pár prvních drivech se ukázalo, že Lions budou muset opravdu tvrdě bojovat o zisk každého yardu. První poločas nabídl divákům skvělý fotbal. Skóre otevřeli ještě v první čtvrtině Stallions a po úspěšném potvrzení vedli v Hostivaři 0:7. Lions dlouho hledali recept na obranu Pardubic. Nicméně poté co Matt Silva zkompletoval několik přihrávek vzduchem na své receivery Walla, Suchého, Uljanina a Kozáčika, nacházel útok domácích účinnou strategii a skóre se měnilo i ze strany Lions. Ondřej Šisl potvrdil a bylo vyrovnáno. Do poločasu jsme byli svědky ještě dvou touchdownů, a to jednoho na každé straně. Stallions svůj touchdown nepotvrdili, proto se šlo do šaten za stavu 14:13 pro domácí.

Ve druhé půli bylo patrné, že více sil má pardubická obrana než její útok, který ztratil dech. Zato Pražané dokázali ukrajovat yardy především zásluhou Silvy. Po zemi se snažil ukrajovat yardy David Růžek. Výsledkem byly ještě dvě změny na účtě domácích, kteří si připsali touchdown Walla a 39 yardový field goal Šisla. Konečné skóre zápasu se zastavilo na 24:13. Prague Lions tak letos ještě nepoznali hořkost porážky. S bilancí 3 výher a žádné prohry jsou Lions na čele tabulky před Black Panthers. Další týden vyráží Pražané do Trnavy, která bude chtít odčinit nevydařený zápas na hřišti Black Panhters. Stallions mají volno, po kterém je čeká odveta s Příbramí Bobcats, které dokázali ve druhém kole senzačně porazit.

Autor článku: Jan Hlavatý

Fotografie ze zápasu