Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2016  /  ČLAF 2016  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Příbram Bobcats
27 : 42
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
BOB 0 6 0 21
LIO 6 29 7 0
Statistiky

Datum: 18.6.2016 v 14:00
Počasí: Jasno, 22°C
Počet diváků: 120
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Tomáš Frehar (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Radek Janhuba (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:6 - Marek Suchý, 11y pass od Matthew Silva (kick neúspěšný); 2:34
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:14 - Marek Suchý, 22y pass od Matthew Silva (Matthew Silva 2pt run); 10:21
Prague Lions TD - 0:21 - Erik Wall, 20y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 7:25
Příbram Bobcats TD - 6:21 - Joseph Goodson, 53y pass od Douglas Webster (kick neúspěšný); 6:13
Prague Lions TD - 6:28 - Marek Suchý, 30y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 4:14
Prague Lions TD - 6:35 - Lukáš Růžek, 13y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 0:23
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 6:42 - Erik Wall, 23y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 9:01
4.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 13:42 - Joseph Goodson, 55y pass od Douglas Webster (Vojtěch Podhradský kick); 4:18
Příbram Bobcats TD - 21:42 - Joseph Goodson, 49y pass od Douglas Webster (Douglas Webster 2pt run); 3:43
Příbram Bobcats TD - 27:42 - Vojtěch Podhradský, 53y interception return (2pt run neúspěšný); 2:06
Komentář k zápasu

Slunečné letní odpoledne přívítalo v Příbrami poslední tým, se kterým letos Bobcats nezměřili síly, suverény aktuálního ročníku ČLAF, dosud neporažené Prague Lions. I přes poměrně jednoznačné prognózy se rozhodně nedala čekat odevzdanost ani u jednoho z týmů, přece jenom bylo na obou stranách stále o co hrát. Zatímco Bobcats by se případnou prohrou definitivně rozloučili s Czech Bowlem, Lions chtěli pokračovat ve svém útoku na "perfect season".

Bobcats začali příjmem a po klasickém počátečním oťukávání bez výraznějšího úspěchu v získaných yardech si navzájem vyměnili míč s Lions. Těm se během druhého drivu podařilo passem Matthewa Silvy na Marka Suchého otevřít skóre zápasu. Kop mířil mimo branku a Lions se tak ujali vedení 0:6. V herním projevu Bobcats bylo mnohem častěji možné pozorovat s míčem běžícího QB Douga Webstera a první downy přibývaly. Obrana Lions však dobře reagovala, výsledkem byl získaný fumble. Hráče Lions to očividně nebudilo. Ve druhé čtvrtině se rozhodli předvést jednoznačnou dominanci. Nejprve zachytil přihrávku přes půl hřiště Erik Wall, aby následně opět zafungovala spolupráce Silva - Suchý a číslo 12 si tak mohlo připsat další body v zápase. Potvrzovat se Lions rozhodli za dva body, úspěšně si pro ně doběhl Silva.

Bobcats potřebovali co nejdříve snížit náskok soupeře, ale jejich hra tomu vůbec neodpovídala. Čtyřicet yardů ve faulech v následujícím drivu zakončený zblokovaným puntem rozhodně nepůsobilo jako odpověď, jakou by si představovali. Zato Lions byli v ráži a hodlali to úspěšně prodat. Přihrávka na Erika Walla, potvrzený kop a skóre se navyšovalo již na 0:21. Jediným světlým okamžikem druhé čtvrtiny byl pro příbramský tým zachycený pass Josepha Goodsona, který následně prokličkoval celou obranou. Svým 55 yardovým touchdownem připsal první body na stranu domácích. Kop se nezdařil, ke slovu se tak vrátila pražská rozjetá mašina. Nejprve zkompletoval "hattrick" Marek Suchý, aby na něj navázal vzduchem Lukáš Růžek. Oba touchdowny se podařilo kopem potvtrdit, do šaten se šlo po drtivé čtvrtině ze strany hostí za stavu 6:35.

Po poločase šli na míč Lions a okamžitě přidali další body. Druhý touchdown si připsal Erik Wall. Společně s úspěšným kopem tak pomohl nastartovat Mercy rule. Lions byli se svým náskokem očividně spokojeni. Na hřiště začali točit více hráčů. Od té doby řídil útok hostů Jan Jindřichovský. Hráči Bobcats se nehodlali smířit s ostudným rozdílem ve skóre. K poslední šanci na obrat zavelel příbramský rychlík Goodson. Jeho další více než 50 yardový touchdown pomohl pozdvihnout morálku domácího týmu. Zvolený onside kick, který po krátkém souboji zalehl Jan Jadrný. Hned následným passem svůj hattrick zkompletoval i Goodson, jehož touchdown potvrdil Webster svým během za dva body. Korunu této stíhací jízdě nasadil svým interceptionem Vojtěch Podhradský, který se s ukořistěným míčem rozhodl podívat do endzóny. Svůj touchdown se mu nepodařilo potvrdit.

I když se hra Bobcats neustále zlepšovala, času bylo pro ně žalostně málo. Skóre se tak díky výkonu v poslední čtvrtině zastavilo na přijatelnějších 27:42. Bobcats celý zápas tahali za kratší konec provazu. Kromě big plays Goodsona, dobrých returnů Daniela Vitiše nenašli na vyrovnaně a jistě hrající Lions recept.

Autor článku: Jakub Špaček

Fotografie ze zápasu