Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  Bitters liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Lions
10 : 0
Ostrava Steelers Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 0 0 7 3
STE 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 30.4.2017 v 14:00
Počasí: Polojasno, 14°C
Počet diváků: 348
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Kristián Koller (U), Radim Kroulík (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Adam Dvořáček (BJ)
 

Scoring summary
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 7:0 - Lukáš Růžek, 14y run (Ondřej Šisl kick); 7:31
4.čtvrtina
Prague Lions FG - 10:0 - Ondřej Šisl, 22y; 5:49
Komentář k zápasu

První tři venkovní zápasy neskončily podle představ pražského týmu. V pátém kole Bitters ligy se Lions poprvé představili před domácím publikem v Hostivaři. Téměř 350 fanoušků bylo svědky defenzivní bitvy. Nedělní zápas ukázal, že papírové předpoklady nemusí vždy platit. Steelers vstupovali do zápasu s nejlepším běhovým útokem, naopak Lions byli v lize poslední v bránění běhové hry. Očekávalo se, že i tentokrát bude mít ostravský Dominik Dvorský yardové hody.

Úvodní drivy ale naznačily, že obrana Lions je na běhový útok výborně připravená. Steelers potřebovali, aby větší slovo v útoku měl passový útok vedený finským Drockilou. Mladý quarterback se po zranění ze zápasu se Stallions vrátil za kormidlo steelerského útoku. K pravidelnému získávání yardů a prvních downů ale nepomohla ani častá spolupráce Drockily s Wildungem.

Pomyslný duel running backů ovládl Lukáš Růžek, který se vrátil do sestavy Lions. Byl to právě on, kdo dokázal posouvat míč pražského týmu k endzóně soupeře. V Praze se stále musí obejít bez zraněných receiverů Hamzy se Suchým, a i proto passový útok nebyl tak produktivní, jak by se od statisticky nejlepšího passového útoku očekávalo.

Prim na hřišti hrály obrany obou týmů. Hrající trenér Steelers Garrett Griffeth létal po celém hřišti. Obrana Lions v čele s Pelikánem, Bouckým nebo Kubíkem dokázala držet krok. A tak si diváci na první body museli počkat až na druhý poločas.

Jediný touchdown zápasu si připsal Růžek, který 14 yardů od endzóny dokázal oběhnout celou obranu a během doleva si prodral cestu až pro 6 bodů. Zbývající body zápasu si připsal Ondřej Šisl, který se nemýlil při potvrzení, ani při 22yardovém field goalu ze čtvrté čtvrtiny.

Závěrečný tlak Ostravy se podařilo obraně Lions zastavit. Velké uznání si zaslouží lionská obrana za zastavení běhové hry Steelers. Jsou prvním týmem, kterému se něco podobného podařilo. Pražský tým se tak mohl radovat s první letošní výhry. Navíc s nulou a proti soupeři, který v průběhu sezóny nenašel přemožitele. To by mělo Lions pořádně psychicky nakopnout do další části sezóny. Steelers mají šanci na reparát tuto neděli, kdy doma přivítají příbramské Bobcats.

Fotografie ze zápasu