Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  Bitters liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Příbram Bobcats
28 : 51
Pardubice Stallions Pardubice Stallions
Q1 Q2 Q3 Q4
BOB 0 14 8 6
STA 18 19 7 7
Statistiky

Datum: 20.5.2017 v 17:00
Počasí: Zataženo, 15°C
Počet diváků: 55
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Jan Klimeš (U), Tomáš Benedikt (LJ), Pavel Šimon (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 0:6 - David Holub, 22y pass od Reginald Langford (kick neúspěšný); 9:09
Pardubice Stallions TD - 0:12 - Michael Lindsey, 34y pass od Reginald Langford (2pt run neúspěšný); 5:57
Pardubice Stallions TD - 0:18 - Michael Lindsey, 19y run (2pt run neúspěšný); 3:11
2.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 7:18 - Jiří Kohut, 25y pass od Craig Maynard (Sebastián Tesařík kick); 11:17
Pardubice Stallions TD - 7:24 - Ondřej Ministr, 1y run (kick neúspěšný); 9:03
Pardubice Stallions TD - 7:31 - Michael Lindsey, 5y pass od Reginald Langford (Petr Márai kick); 5:02
Příbram Bobcats TD - 14:31 - Craig Maynard, 9y run (Sebastián Tesařík kick); 1:44
Pardubice Stallions TD - 14:37 - Michael Lindsey, 49y pass od Reginald Langford (kick neúspěšný); 0:24
3.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 22:37 - Craig Maynard, 28y run (Craig Maynard 2pt run); 7:05
Pardubice Stallions TD - 22:44 - Michael Lindsey, 24y pass od Reginald Langford (Petr Márai kick); 0:44
4.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 22:51 - Michael Lindsey, 15y pass od Reginald Langford (Petr Márai kick); 4:59
Příbram Bobcats TD - 28:51 - Petr Datel, 9y pass od Craig Maynard (2pt run neúspěšný); 0:58
Komentář k zápasu

Posledním soupeřem, se kterým domácí Příbram Bobcats v letošní sezóně ještě nezměřili své síly byli Pardubice Stallions. Oběma tymům bylo jasné, že případná výhra je posune blíže k playoffs, a proto se očekával vypjatý zapas. Bobcats toho v posledních zápasech příliš nepředvedli, návratem quarterbacka Maynarda se mela pošramocená pověst příbramského útoku výrazně zlepšit.

Coin toss vyhráli hosté a zvolili příjem. Hned v prvním drivu se Stallions podařilo rychle přejít celé hřiště a David Holub zachycenou přihrávkou zaznamenal první touchdown Stallions. Potvrzení se podařilo Příbrami.

První drive Bobcats nebyl ani zdaleka tak efektivní, souhra s navrátivším se Maynardem ještě hodně skřípala. Po rychlém 3 a ven útoku domácích se k míči dostali pardubičtí a po velice krátkém drivu navýšil skóre svým prvním a zdaleka ne posledním touchdownem Michael Lindsey. Potvrdit za 2 body se hostům ani tentokrát nepodařilo.

Útok domácích pokračoval ve stejném zmaru a již první akce následného drivu ztratil při fumble míč. O co méně se dařilo s míčem Bobcats, o to úspěšnější byli Stallions. Michael Lindsey si doběhl pro svůj druhý touchdown a díky opětovnému nepotvrzení tak uzavřel skóre první čtvrtiny na 0:18.

Domácí se prvních bodů dočkali v prvních vteřinách druhé čtvrtiny, kdy Jiří Kohut zachytil 25yardový pass a jeho projev radosti, kdy po 2 zápasech bez skórování, byl pochopitelný. Diky úspěšnému kopu Sebastiana Tesaříka snížili domácí ztrátu tří touchdownů na přijatelnějších 7:18.

Radost domácím již dvě minuty na to zkazil svým 1yardovým během Ondřej Ministr, a když čtyři minuty na to zvyšoval Lindsey svým třetím touchdownem na 7:31, začínalo to vypadat na další z jednoznačných zapasů, které nás provázejí tuto sezónu. Až tento v pořadí pátý touchdown Stallions se podařilo potvrdit. Do poločasu se ještě podařilo oběma stranám skórovat po jednom touchdownu, pro body Bobcats si doběhl quarterback Craig Maynard, čtvrtým touchdownem se blýskl Michael Lindsey.

Ve třetí čtvrtině se obrana domácí přece jen již více adaptovala na předváděnou útočnou hru hostí a hra se vyrovnala. Oba týmy zaznamenaly po jednom úspěchu. Body domácím zajistil opět quarterback Craig Maynard, body Stallions kdo jiný než Michael Lindsey.

Čtvrtá čtvrtina probíhala v podobném duchu, 5 minut před koncem zápasu si zajistil pomyslně ocenění nejužitečnějšího hráče svým v pořadí šestým touchdownem, nezastavitelný Lindsey.

Minutu před koncem korigoval na finálních 28:51 zachycenou přihrávkou Petr Datel. Bobcats se nepodařilo najít recept na rychlonohého Michaela Lindseyho, na druhou stranu během zapasu neustále zlepšující se souhra s Craigem Maynardem dává příslib v mnohem napínavější odvetu, která se odehraje již za týden na pražském Žižkově v Bitters Doubleheaderu.

Autor článku: Michaela Rom

Fotografie ze zápasu