Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  Bitters liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pardubice Stallions
47 : 27
Příbram Bobcats Příbram Bobcats
Q1 Q2 Q3 Q4
STA 7 26 7 7
BOB 13 8 6 0
Statistiky

Datum: 28.5.2017 v 17:00
Počasí: Jasno, 29°C
Počet diváků: 1060
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Stanley Hameder (U), Václav Kriesman (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Pavel Šimon (BJ), Filip Haza (SJ), Vladimír Ludvík (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 0:7 - Ashley Bailey, 43y pass od Craig Maynard (David Potrebuješ kick); 7:34
Příbram Bobcats TD - 0:13 - Demetrius Allen, 2y run (kick neúspěšný); 5:24
Pardubice Stallions TD - 7:13 - Radim Kalous, 65y pass od Reginald Langford (František Hanovec kick); 4:31
2.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 7:21 - Petr Datel, 6y run (Demetrius Allen 2pt run); 7:56
Pardubice Stallions TD - 13:21 - David Holub, 23y pass od Reginald Langford (kick neúspěšný); 5:06
Pardubice Stallions TD - 19:21 - Reginald Langford, 4y run (2pt run neúspěšný); 2:58
Pardubice Stallions TD - 27:21 - Michael Lindsey, 48y pass od Reginald Langford (Reginald Langford 2pt run); 0:45
Pardubice Stallions TD - 33:21 - Michael Lindsey, 42y pass od Reginald Langford (2pt pass neúspěšný); 0:02
3.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 33:27 - Jiří Kohut, 19y pass od Craig Maynard (kick neúspěšný); 7:01
Pardubice Stallions TD - 40:27 - David Holub, 17y pass od Reginald Langford (František Hanovec kick); 5:22
4.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 47:27 - Reginald Langford, 49y run (František Hanovec kick); 8:59
Komentář k zápasu

Český americký fotbal zažil o uplynulém víkendu další premiéru. Stanice ČT sport totiž poprvé v historii odvysílala v přímém přenosu zápas základní části. Na návštěvě to ale nebylo znát – žižkovský stadion dorazila tisícovka natěšených fanoušků, kteří chtěli na vlastní oči vidět souboj 9. kola Bitters ligy mezi „domácími“ Stallions a Bobcats.

Přestože v Příbrami byli po všech stránkách lepší Hřebci, začátek televizního zápasu se hrál podle naprosto odlišného scénáře. Bobcats byli na svého soupeře mnohem lépe připravení, svou roli sehrála také patrná nervozita pardubického týmu, a tak stačilo pár chyb a hosté po necelých sedmi minutách vedli zásluhou Baileyho a Allena 13:0.

Útok Stallions se po vlažném úvodu začal sehrávat a připomínat útočnou mašinu, která dělala vrásky obranám soupeřů v posledních zápasech. Poměrně záhy snížil Radim Kalous, který měl spoustu místa a doběhl až do endzóny. Jenže v druhé čtvrtině se jako první opět prosadili Bobcats, kteří po běhu Petra Datla odskočili na 21:7. Trenérskému týmu Stallions bylo v tu chvíli jasné, že proti nim stojí mnohem odolnější soupeř než před týdnem. Jako by pak svým svěřencům píchli koňskou dávku adrenalinu, protože závěrečná šestiminutovka druhé čtvrtiny patřila jedinému týmu – Stallions. Pardubický útok se do konce poločasu stihl prosadit hned čtyřikrát. Reggie Langford, který sám pro jeden touchdown doběhl, dirigoval svou družinu jako zkušený generál, a tak po prvním poločase svítilo na tabuli skóre 33:21 pro Stallions.

Zatímco první poločas nabídl útočné hody a byl tou nejlepší reklamou na americký fotbal, po přestávce bylo znát, že oběma týmům pomalu ubývá energie. Bobcats nedokázali najít psychickou ani fyzickou sílu na zvrat, a přestože na začátku třetího dějství snížili na rozdíl jediného touchdownu, víc už jim pardubická obrana nedovolila. Útok Stallions naopak přidal ještě dva zářezy do kolonky touchdownů a uzavřel účet utkání na konečných 47:27.

Televizní utkání rozhodně nezklamalo. Fanoušci na stadionu si zápas užívali, díky výtečné práci moderátorů dokonce párkrát rozjeli i mexickou vlnu. Pro americký fotbal u nás to ale nebyla jediná premiéra. Poprvé v historii měli trenéři možnost tzv. challenge, tedy přezkoumání situace na videu. Jak se ukázalo, „review“ by bylo pro domácí scénu určitě přínosem. Pardubice si vyžádali přezkoumání na videu hned v první čtvrtině a úspěšně. I Bobcats se dožádali přezkoumání akce, ale fumble jejich hráče video potvrdilo.

Stallions si vítězstvím nad Bobcats pojistili postup do vyřazovacích bojů a příští víkend je čeká zasloužené volno. Příbram naopak opět čeká cesta do Prahy, neboť v Hostivaři změří síly s domácími Prague Lions.

Na televizní zápas se můžete podívat v archívu České televize.

Autor článku: Jakub Hřib

Fotografie ze zápasu