Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  Bitters liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Ostrava Steelers
7 : 0
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 7 0 0 0
LIO 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 18.6.2017 v 15:00
Počasí: Jasno, 19°C
Počet diváků: 450
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Filip Haza (U), Radim Kroulík (HL), Petr Márai (LJ), Pavel Šimon (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 7:0 - Dominik Dvorský, 6y run (Jiří Šimečka kick); 0:51
Komentář k zápasu

Na ostravské hřiště přijeli hráči Lions k zápasu, ve kterém by se mohlo zdát, že o nic nešlo. Steelers se již ze druhé pozice posunout nemohli a Lions čeká souboj o třetí místo až za týden se Stallions. Oba týmy však nenechaly nic náhodě a do boje nasadily to nejlepší, co v dané chvíli měly. Šlo totiž i o získaní sebevědomí před blížícím se semifinále, kde se oba týmy mohou opět střetnout.

Steelers vyhráli los a šli jako první na míč. Na pozici starting quarterbacka se postavil Michal Dudek a jeho úspěšný pass znamenal i první down úvodního drivu. Více toho však útok Steelers nepředvedl a tak po puntu šel do boje útok Lions.

Ten však narazil na ocelovou obranu, která je na svém hřišti s domácími fanoušky v zádech (na tento zápas jich dorazilo více než 400) ješte neprostupnější. Po „klasickém" prvním drivu soupěrů Steelers na hřišti v Porubě - krátký run - incomplete - sack - punt - tak šel na míč opět útok Steelers.

I obrana Lions však ukázala, že je jednou z těch lepších v Bitters lize a vyprovodila ostravský útok rovněž tři a ven. Bitva obran, podobně jako v prvním zápase, tak úspěšně pokračovala.

V dalším drivu sice získali Lions 2 první downy, ale jejich snažení opět skončilo sackem na 3 down a puntem.

Na quarterbackovi Steelers se potom postavil Oskar Drockila a hned jeho první pass chytil Jiří Lička pro 77 yardů. Výhodnou pozici v redzóně Lions zužitkoval 6yardovým během Dominik Dvorský a otevřel skóre.

Následující drive se útok Lions nadechl k rychlé odpovědi a poprvé (a pro ně bohužel i naposledy) se dostal hlouběji na polovinu Steelers. Když už vše vypadalo, že povedené běhy Viktora Senčáka a spolupráce Walls-Suchý, povede ke kýženému vyrovnání. Zamkla ocelová obrana svou endzónu a fumble na 1 yardu zalehl Lukasz Nielaba.

Útok Steelers vynesl míč až na polovinu hřiště, kde puntoval až do touchbacku pro Lions. 

Pak přišli slabší chvilky obou quarterbacků. Nejprve Walls našel náruč Gabriela Fröhlicha a poté i Drockila hodil interception do rukou Lukáše Rokošného. Následný závěrečný drive prvního poločasu vytáhli Lions pouze na půlku hřiště, a tak se šlo do šaten za těsného vedení Steelers 7:0.

Druhý poločas začali na míči hráči Lions, ale dlouho si jej neužili - opět se k tomu přimotal Lukasz Nielaba, který vyrazil RB Lions míč a ten zalehl Josef Bogocz.

Útok Steelers se však nedokázal posouvat, proto přišel na řadu pokus o field goal. Šimečkův pokud však byl zblokován, skóre se neměnilo.

Zbytek třetí čtvrtiny se nesl v duchu dominantních obran a překopávání míče z jedné poloviny na druhou, kde útoky nebyly schopny pořadně posouvat míčem.

Až začátek čtvrté čtvrtiny se ostravský útok dostal na polovinu Lions, kde však snažení Oskara Drockily opět skončilo v rukách obránce Lions, tentokrát Davida Michálka. Útok Lions však tohoto momentu nevyužil a opět po třech akcích pouze odkopl.

Pak už i nejskalnější fanoušci ostravského útoku pochopili, že 7 bodů bude maximum pro tento zápas. A tak nikoho na hřišti ani v hledišti nepřekvapilo, že silovou běhovou hrou začali více než yardy, odkrajovat hráči Steelers minuty z časomíry. Dařilo se jim to díky trojici Dvorský-Wildung-Musil tak dobře, že drive, který skončil neůspěšným field goalem, spotřeboval skoro 8 a půl minuty závěrečné čtvrtiny.

Lions tak zbylo na vyrovnání pouhých 100 sekund. Kurtis Walls zvládl získat passem na Suchého jeden první down, ale pak i on nalezl podruhé v zápase defenzivního backa soupeře (opět Gabriela Fröhlicha). Útoku Steelers tak stačilo pouze zakleknout a byl konec zápasu.

Ve dvou zápasech Steelers s Lions tak fanoušci viděli pouze jeden touchdown od každého týmu. Bilance je vyrovnaná 1-1. A příští týden ukáže, zda Lions narazí na Steelers v semifinále, nebo zůstanou v Praze a pokusí se zaskočit Black Panthers.

Steelers zakončili základní čast vítězstvím a bilancí 7-1-2. Po minulém roce 1-9 velký skok kupředu a vypadá to, že sny o Czech Bowlu jsou více než reálné.

Autor článku: Jan Klimeš

Fotografie ze zápasu