Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  2.Liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Brno Sígrs
21 : 21
Brno Alligators Brno Alligators
Q1 Q2 Q3 Q4
SGR 0 13 0 8
ALL 0 0 7 14

Datum: 14.4.2017 v 14:00
Počasí: Polojasno, 13°C
Počet diváků: 273
Rozhodčí: Jaroslav Rybář (R), Jan Klimeš (U), Petr Márai (HL), David Hájek (LJ), Adam Dvořáček (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 6:0 - Daniel Schmied, 7y run (2pt run neúspěšný); 5:54
Brno Sígrs TD - 13:0 - Filip Ondrášek, 1y run (Martin Herman kick); 0:30
3.čtvrtina
Brno Alligators TD - 13:7 - Jan Nestr, 1y run (Jan Nestr kick); 6:12
4.čtvrtina
Brno Alligators TD - 13:14 - Pavel Jordan, 22y pass od Tomáš Fortelný (Jan Nestr kick); 6:26
Brno Alligators TD - 13:21 - David Kilian, 22y pass od Tomáš Fortelný (Jan Nestr kick); 3:35
Brno Sígrs TD - 21:21 - Filip Ondrášek, 8y run (Filip Ondrášek 2pt run); 0:12
Komentář k zápasu

Svou sezonu v druhé nejvyšší lize zahájily o uplynulém víkendu i oba mužské brněnské týmy. Souboj o krále největšího města Moravy skončil nerozhodně. Do statistik si na úvod sezóny zapsaly remízu 21:21.

Ačkoliv se první čtvrtina zdála od obou týmů spíše opatrná, do zápasu nakonec vykročili lépe Sígrs. Kdy šest minut před poločasem skóroval jeden z nejzkušenějších hráčů útoku Sígrs, runningback Daniel Schmied. Do endzóny Alligators proběhl ze značky sedmi yardů.

Dvoubodové potvrzení během quartrbacka Filipa Ondráška sice tentokrát nevyšlo, vedení ale o pět minut později Sígrs navýšili. Ondrášek si běh zopakoval a po úspěšném kicku v poločase Sígři vedli už 13:0.

Sígrs pomohlo k poločasovému vedení i několik turnoverů, kterými obrana vracela svůj útok na hřiště. O zachycení jedné z přihrávek quartrbacka Alligators Tomáše Fortelného se postaral i kapitán a defenzivní back Sígrs, Lukáš Dvořák. „V první polovině se nedařilo Alligators najít recept a my byli stále nervóznější z dosavadního průběhu a toho, že dlouho očekávaný moment, vítězství, máme na dosah. Alligators prokázali, že dokáží hrát na 110 procent i vzhledem k nepříznivému vývoji a to se jim vyplatilo,“ popsal Dvořák.

V druhé polovině zápasu měli na hřišti jasnou převahu Alligators. Sígrs mnohem více chybovali. Stejně jako v první polovině, o velký díl získaných yardů se vlastními běhy postaral quarterback Filip Ondrášek. „Náš quarterback přeběhne celé hřiště až na 3 yardy od endzóny a nejsme schopni tento drive dotáhnout do touchdownového konce. Takové příležitosti musíme v příštích zápasech jednoznačně proměnit v body,“ hodnotil největší problém druhého poločasu hlavní trenér Sígrs Petr Švanda.

Alligators se naopak polepšili ve vzduchu a obrana Sígrs už nedokázala Fortelnému a jeho receiverům vystavit stopku. Zatímco ve třetí čtvrtině skórovali Alligators ještě po zemi, ve čtvrté čtvrtině se dostali do vedení dvěma dvaadvacetiyardovými passy. „Byli jsme nedisciplinovaní a ztratili jsme koncentraci. Zkušený soupeř toho využil. Pozitivní ale je to, že jsme se dokázali semknout a na konci zápas vyrovnat,“ řekl runningback Sígrs Schmied, o kterého se útok Sígrs v klíčových okamžicích opíral.

V infarktovém závěru zápasu quartrback Sígrs Ondrášek dvanáct vteřin před koncem zápasu  skóroval touchdown a následným potvrzením za dva body zápas vyrovnal. Kdo kraluje Brnu tak po prvním setkání městských rivalů není jasné. Po prvním setkání je ale jasné, že další zápas bude tvrdý a vyrovnaný boj. „Opět půjde o to historicky první vítězství a pro většinu hráčů na hřišti to bude mít hlubší význam," dodal kapitán Sígrs Dvořák. Řada jeho spoluhráčů, včetně něj, totiž v minulosti zelenobílý dres Alligators také oblékala.

I přes hrozby meteorologů hráče i fanoušky potěšilo jarní slunečné počasí. Týmy přišlo podpořit více než tři stovky lidí a do startu sezony vytvořili brněnským rivalům kvalitní fotbalovou atmosféru.

Oba brněnské týmy se teď připravují na stejného soupeře. Zatímco Alligators na ústecké Blades narazí už tento víkend, Sígrs mají týden přípravy navíc. A podle hlavního trenéra Švandy je na čem pracovat. „Musíme zapracovat na některých special týmech, vymazat chyby v tacklování. Blades jsou podle mě jedna z nejrychleji se rozvíjejících organizací v Česku a těžký soupeř. Do Brna ale chceme z Ústí přivést výhru,“ doplnil.

Mezi dvě největší zbraně Ústí podle něj patří tamní quarterback Jan Bláha a jeho runningback Jakub Imr. „V minulosti se nám už podařilo ho ubránit a udržet jen na dvoujciferném zisku yardů. To je jednoznačně klíč k úspěchu,“ dodal coach Sígrs Švanda. Ústí je navíc po víkendové výhře nad plzeňskými Patriots v čele tabulky druhé nejvyšší ligy.

Autor článku: Alžběta Nečasová

Fotografie ze zápasu