Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  2.Liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Ústí nad Labem Blades
28 : 13
Prague Hippos Prague Hippos
Q1 Q2 Q3 Q4
BLD 8 8 0 12
HIP 7 6 0 0

Datum: 14.5.2017 v 16:00
Počasí: Přeháňky, 18°C
Počet diváků: 219
Rozhodčí: Kristián Koller (R), Jakub Vít (U), Petr Márai (HL), Filip Pachulski (LJ), Jan Pěnička (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Hippos TD - 0:7 - Ondřej Kadeřábek, 27y run (Jakub Kováč kick); 7:22
Ústí nad Labem Blades TD - 8:7 - Petr Hejna, 1y run (Jakub Lukášek 2pt pass od Jan Bláha); 3:47
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 16:7 - Jakub Lukášek, 7y pass od Jan Bláha (Jan Weiss 2pt pass od Jan Bláha); 6:48
Prague Hippos TD - 16:13 - Jan Mašek, 9y pass od Marek Bartoušek (kick neúspěšný); 1:49
4.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 22:13 - Petr Weinhöfer, 28y pass od Jan Bláha; 6:29
Ústí nad Labem Blades TD - 28:13 - Roman Branda, 32y fumble return; 0:00
Komentář k zápasu

První polovinu druhé ligy uzavřeli domácí Ústí nad Labem Blades zápasem s Prague Hippos. Přestože je již půlka května, tak počasí bylo více než aprílové. Před zápasem se nad Ústím prohnalo několik po sobě jdoucích bouřek, při začátku zápasu jsme zažili doslova tropy a od druhé půlky vytrvalý déšť. 

Ústečtí Blades vstupovali do zápasu opět s velkou marodkou, nicméně s jediným cílem, a to dostat se po dvou nevydařených zápasech s brněnskými týmy na bilanci 2-2. Pražští Hippos, kterým se útok zlepšuje každým zápasem, si přijeli pro první výhru v sezoně. Dala se tedy očekávat vyrovnaná bitva a nutno říci, že tato očekávání byla naplněna. 

Ústecký celek začal příjmem a na míč šel útok vedený Janem Bláhou. První drive se jim ale vůbec nepovedl. Po několika nezachycených přihrávkách a velkém množství penalt šel útok rychle ze hřiště. V prní čtvrtině se Hippos prezentovali svou klasickou běhovou hrou a hned z prvního drivu otevřel skóre 27yardovým během Ondřej Kadeřábek. V dalším drivu Blades se útok probral a přešel celé hřiště a pro 1yardový touchdown si doběhl Petr Hejna. Blades potvrdili za 2 body a šli do vedení 8:7.

Ve druhé čtvrtině se opět posouval lépe útok domácích a Jakub Lukášek skóroval při zachycení 7yardovém passu od Jana Bláhy. Blades opět potvrdili za dva body a šli do vedení 16:7. Hippos nesložili zbraně a do poločasu se jim podařilo ještě snížit, když zaskočili domácí obranu 9yardovou passovou akcí Marka Bartouška, kterou v endzóně zachytil Jan Mašek. Po neúspěšném potvrzení se šlo do šaten za skóre 16:13 pro domácí Blades. 

Do druhého poločasu již významně promluvilo počasí, kdy za vydatného deště byla těžká jak hra po zemi tak hra vzduchem. Tomu odpovídal i průběh třetí čtvrtiny, kdy se na hřišti střídaly útoky domácích a hostů, ale obrany nedovolovaly žádné skórování. Nutno podotknout, že oba týmy v průběhu zápasu zaznamenaly velké množství penalt, což jejich postup po hřišti často znemožnilo. 

Závěrečnou velmi napínavou čtvrtinu zvládli lépe domácí. Ústecká obrana nepovolila útoku Hippos téměř nic. Ústecký útok se nejprve prosadil po ose Bláha – Weinhöfer a navýšil skóre na 22:13. Útok Hippos se více uchyloval k passové hře, která jim až na výjimky vůbec nevycházela. Perfektní výkon obrany ve druhé půli podtrhl v závěru zápasu defenzivní end Roman Branda, který sebral fumble po špatném snapu a s vypršením času svým 32yardovým returnem uzavřel skóre na konečných 28:13. 

Velké poděkování si zaslouží fanoušci Blades, kterých se v Olšinkách, i přes nepřízeň počasí a kolizí s utkáním české reprezentace v hokeji, sešlo přes 200. Další zápas čeká Blades opět doma v prvním odvetném zápase proti Brnu Aligators. Blades v prvním zápase zaznamenali od Alligators nejkrutější porážku za poslední roky a mají tedy soupeři co vracet. 

Autor článku: Jakub Valjent