Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  2.Liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Hippos
7 : 55
Brno Alligators Brno Alligators
Q1 Q2 Q3 Q4
HIP 0 0 7 0
ALL 14 21 14 6

Datum: 4.6.2017 v 14:00
Počasí: Přeháňky, 22°C
Počet diváků: 97
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Šimon Zouvala (U), Oldřich Kumhera (HL), Petr Márai (LJ), Filip Pachulski (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Alligators TD - 0:7 - Pavel Jordan, 22y pass od Tomáš Fortelný (Jan Nestr kick); 11:40
Brno Alligators TD - 0:14 - Jan Nestr, 2y run (Jan Nestr kick); 6:07
2.čtvrtina
Brno Alligators TD - 0:20 - Robert Wirth, 34y pass od Tomáš Fortelný (kick neúspěšný); 10:30
Brno Alligators TD - 0:28 - Tomáš Robíšek, 4y pass od Tomáš Fortelný (Tomáš Robíšek 2pt pass od Tomáš Fortelný); 4:22
Brno Alligators TD - 0:35 - Jan Nestr, 27y run (Jan Nestr kick); 1:40
3.čtvrtina
Brno Alligators TD - 0:42 - David Mynář, 3y pass od Tomáš Fortelný (Jan Nestr kick); 7:55
Prague Hippos TD - 7:42 - Roman Chramosta, 31y run (Jakub Kováč kick); 1:58
Brno Alligators TD - 7:49 - Pavel Jordan, 77y kick-off return (Jan Nestr kick); 1:17
4.čtvrtina
Brno Alligators TD - 7:55 - Aleš Grošek, 0y fumble return (kick neúspěšný); 2:38
Komentář k zápasu

Duel Hippos s Alligators se neodehrál na klasickém domácím působišti hrochů, pražském Motorletu, nýbrž na hřišti v Čelákovicích. Ačkoliv v posledních dnech bylo velmi krásné počasí, na zápase bohužel velmi silně pršelo a foukal nepříjemný vítr. Před zápasem byl jasným favoritem celek z Brna, jelikož podává velmi stabilní a kvalitní výkony, naopak Hippos stále čekají na svojí první letošní výhru.  

Zápas otevřeli Hippos svým útokem, ale bohužel pro ně hned v první akci ztratili míč a šli útočit hosté. Ti touto pozicí nepohrdli a už po 20 vteřinách zápasu zachytil touchdown hostující Mánek a Alligators se ujali vedení 0:7. Z následného drivu to vypadalo, že Hippos srovnají krok, ale další fumble, tentokrát kousek od endzóny Alligators, zhatil šanci na srovnání výsledku. Místo toho hosté složili povedený drive a na jeho konci byl Jan Nestr, který navýšil skóre na 0:14. Ve druhé čtvrtině si nejprve zaznamenal dva touchdowny vzduchem quarterback Fortelný, nejprve na Wirtha a poté na Robíška. Skóre 0:28. Ještě do poločasu stihli Alligators navýšit stav utkání na 0:35, a to tak že si krásný 27yardový běh připsal Nestr. První půle ukázala mimo jiné jak umí hosté skvěle využít chyb soupeře, svým způsobem by se dalo říci, že každý touchdown první půle byla odplata za fumbly domácích.

Z důvodu tak velkého bodového rozdílu se začátkem druhého poločasu spustilo pravidlo "mercy rule". I když se nestopoval čas, a poslední dvě periody byly o hodně kratší než obvykle, byly k vidění velice pěkné a povedené fotbalové akce a změny skóre. Jako první v druhém poločase se mezi skórující hráče zapsal Mynář, jenž zachytil krátký pass Fortelného pro další brněnský touchdown, 0:42. A na konci třetí čtvrtiny přišel i čestný úspěch domácích, kdy Chramosta vzal míč a jeho rychlé nohy se zastavily až v endzóně, 7:42. Odpověď hostů však přišla hned z následného returnu, kdy si zřejmě nejhezčí akcí zápasu připsal Pavel Jordan další touchdown, 7:49. V poslední části bylo jasně vidět, že hosté pustili do hry všechny své náhradníky a stav zápasu se měnil už pouze jednou. A to necelé 3 minuty před koncem, kdy se po nepovedené předávce ocitl míč v hroší endzóně a tam jej zalehl Aleš Grošek pro poslední touchdown utkání 7:55.

Oba dva brněnské celky si výhrami v tomto kole zajistily účast v Silver Bowlu a o tom, jak by celé finále mohlo vypadat napoví již příští týden, protože se oba tyto celky utkají v brněnském derby. To Hippos odjíždí do Plzně, kde se pokusí ukořistit výhru proti Patriots.

Autor článku: Vlastimil Liehne