Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  2.Liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Brno Alligators
47 : 7
Prague Hippos Prague Hippos
Q1 Q2 Q3 Q4
ALL 7 21 6 13
HIP 0 7 0 0

Datum: 21.5.2017 v 14:00
Počasí: Jasno, 23°C
Počet diváků: 162
Rozhodčí: Filip Haza (R), Šimon Zouvala (U), Petr Márai (HL), Pavel Moravec (LJ), Adam Dvořáček (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Alligators TD - 7:0 - Leoš Janďourek, 2y run (Jan Nestr kick); 7:56
2.čtvrtina
Prague Hippos TD - 7:7 - Nikola Antoš, 4y run (Jakub Kováč kick); 10:08
Brno Alligators TD - 14:7 - David Michálek, 18y pass od Tomáš Fortelný (Jan Nestr kick); 9:07
Brno Alligators TD - 21:7 - David Kilian, 46y run (Jan Nestr kick); 6:08
Brno Alligators TD - 28:7 - Jan Nestr, 11y run (Jan Nestr kick); 2:04
3.čtvrtina
Brno Alligators TD - 34:7 - David Kilian, 30y pass od Tomáš Fortelný (kick neúspěšný); 10:11
4.čtvrtina
Brno Alligators TD - 40:7 - Pavel Jordan, 4y pass od Tomáš Fortelný (2pt pass neúspěšný); 11:20
Brno Alligators TD - 47:7 - David Kilian, 37y pass od Tomáš Fortelný (Jan Nestr kick); 8:55
Komentář k zápasu

Solidně zaplněné tribuny areálu Ragby Bystrc v Brně hostily dohrávku třetího kola 2.Ligy  mezi domácím týmem Brno Alligators a hosty Prague Hippos. Zápas se odehrál ve férovém duchu a za krásného slunečného počasí.

Alligators vyhráli los a zvolili volbu ve druhém poločase, na míč tak šli hosté. Dobře připravená obrana domácích však dokázala zastavit jejich první tři pokusy pro minimální zisk a čekala odkop soupeře. Hippos se celkem překvapivě v této fázi zápasu, rozhodli hrát čtvrtý down a skvěle hrající Martin Fišer vystavil Nikolovi Antošovi stopku, čímž poslal na hřiště útok Brna.

Ten nezaváhal a přesnými přihrávkami Tomáše Fortelného a běhy Jana Nestra přešel přes hřiště, aby za dominantním blokem Jakuba Riga pohodlně skóroval Leoš Janďourek. Jan Nestr potvrdil kopem za bod, aby následujícím odkopem překopl celé hřiště a Hroši tak začínali se svým útokem z dvaceti yardové linie. Následný drive byl tím nejlepším, co ten den pražský tým předvedl. Postupnou sekvencí, čítající sedmnáct akcí, tvrdých běhů a dvěma kompletními passy přešel celé hřiště. Úspěšné tažení završil, kdo jiný než Nikola Antoš, během přes střed své mohutné útočné lajny.

Po úspěšném potvrzení kopem zvolili Hroši krátký odkop přímo do náruče Jana Nestra, který posunul míč skoro na polovinu hřiště. Stejný hráč pak dvěma běhy dostal Aligátory na dostřel endzóny, kde Tomáš Fortelný přesným passem na Davida Michálka bez problémů poslal domácí opět do vedení.

Po zbytek utkání již Hippos tahali za kratší konec provazu. Obrana domácích hrála pozorně a v útoku Alligators dokázali ze svých osmi drivů sedmkrát skórovat touchdown. Krom již dvou popsaných, pak celkem třikrát pokořil endzónu hostí running back David Kilian, jednou po zemi a dvakrát po spolupráci s Tomášem Fortelným, přičemž yardy získané Kilianem jen při těchto touchdownových akcích činily 113 yardů. Svůj šestý touchdown sezóny zaznamenal Jan Nestr. Také Pavel Jordan nevyšel na prázdno, když ho přesnou přihrávkou ze čtyř yardů našel quarterback Brna. Konečné skóre se tak zastavilo na 47:7 pro Alligators, čímž se opět dostali na čelo tabulky 2.Ligy.

Vyjádření M. Vogala kapitána obrany Prague Hippos: „Do Brna jsme jeli s jasným vědomím, že Alligators jsou favoritem zápasu, nicméně náš herní projev se s každým zápasem zlepšuje a tak jsme věřili, že dokážeme domácí minimálně jeden poločas pořádně potrápit. To se nám chvíli dařilo v první čtvrtině, kdy naše offense skórovala a za stavu 7:7 jsme viděli i trochu překvapené výrazy na střídačce Alligators. Toho se však nepodařilo využít a postupně se začala více a více projevovat ohromná kvalita soupeře zkombinovaná s naší velkou marodkou, s kterou bojujeme především v OL a DL. V druhém poločase už jasně dominovala offense domácích a přestože náš útok míčem dokázal hýbat, další body již nezařídili. S útočným projevem jsme tedy všehovšudy spokojení, pokud ale nezlepšíme obrannou část hry, tak recept na výhru proti takto kvalitním soupeřům budeme hledat těžko. Za našeho nejlepšího hráče, bych označil Zdeňka Maslanika, který zaskočil za zraněného Nikolu Antoše a ač již skoro čtyřicátník zdatně Nikolu nahradil.“

Vyjádření trenéra Jana Raspopčeva: „Z netradičního útoku Hrochů jsme měli veliký respekt a pečlivě jsme se na něj připravovali. I přes to Hippos dokázali přejít celé hřiště a skórovat. Pak začali hosté hromadit chyby a obrana se chytla. Náš útok jel jako mašina – útočná lajna skvěle blokovala a naši beci toho dokázali skvěle využít. Obzvláště David Kilian byl skoro nezastavitelný.“ 

Autor: Jan Raspopčev

Fotografie ze zápasu