Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  3.Liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Hradec Králové Dragons
23 : 7
Trutnov Rangers Trutnov Rangers
Q1 Q2 Q3 Q4
DRA 7 3 0 13
RNG 7 0 0 0

Datum: 29.4.2017 v 13:00
Počasí: Polojasno, 13°C
Počet diváků: 253
Rozhodčí: Radim Kroulík (R), Stanley Hameder (U), Petr Márai (HL), Šimon Zouvala (LJ), Silvestr Zouvala (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Hradec Králové Dragons TD - 7:0 - Vojtěch Pulec, 3y run (Jan Bavlovič kick); 8:25
Trutnov Rangers TD - 7:7 - Šimon Malý, 3y run (Jakub Křivohlávek kick); 3:25
2.čtvrtina
Hradec Králové Dragons FG - 10:7 - Jan Bavlovič, 33y; 8:21
4.čtvrtina
Hradec Králové Dragons TD - 17:7 - Vojtěch Pulec, 1y run (Michal Žahourek kick); 9:14
Hradec Králové Dragons TD - 23:7 - Vojtěch Pulec, 67y run (kick neúspěšný); 0:31
Komentář k zápasu

V Hradci Králové na stadionu v Malšovicích se uskutečnil historicky první zápas amerického fotbalu. Dragons přivítali na svém hřišti Trutnov Rangers. Oba týmy utrpěly v prvním zápase sezóny porážku, a tak se čekal tuhý boj.

Dragons nechtěli nechat nic náhodě a po dobře zahraném punt returnu, kdy Lukáš Doležal donesl míč na hranici 30 yardů od trutnovské endzóny, se postupně dopracovali až k endzóně soupeře. Hradecký quarterback Vojtěch Pulec vzal odpovědnost na sebe a 3yardovým během otevřel skóre zápasu. Pro Draky to byly nejen první body v sezóně, ale také v jejich historii.

Odpověď hostů přišla velmi brzy. Po penalizaci naší obrany, kdy soupěř získal 15 yardů a automaticky první down se Rangers ocitli 20 yardů od hradecké endzóny a tuto šanci již nepustili. Šimon Malý po 3yardovém běhu skóroval touchdown. Stejně jako pro Dragons to i pro Rangers byly první body v sezóně. 

Do konce prvního poločasu se Drakům podařilo skórovat ještě 33yardový field goal za tři body, kdy se nemýlil Jan Bavlovič. Jinak bylo ale k vidění jen spousta chyb a ztrát míče.

Druhá polovina začala v rychlejším tempu, bohužel kvalitou hry navázala na konec prvního poločasu. Hra se neustále přelévala ze strany na stranu a do začátku čtvrté čtvrtiny nebylo rozhodnuto. V deváté minutě před koncem zápasu, kdy zbývalo hradeckému útoku 25 yardů k endzóně soupeře, se Pulec uvolnil ze sevření trutnovské obrany a 24yardovým passem na Ervina Vargu přiblížil domácí k rozhodujícím bodům. Na hranici 1 yardu od soupeřovy endzóny se hradecký quarterback rozhodl vzít situaci do svých rukou a hlavně nohou a po krátkém běhu z toho byl druhý touchdown domácích.

Trutnov ještě vykřesal naději čtyři minuty před koncem zápasu, kdy se mu podařilo zachytit interception a míč dostal k hranici 10 yardů od endzóny. Čtyři pokusy na zisk bodů ale zastavila dračí obrana, a tak se k míči postavil naposledy útok. Po několika běhových pokusech vzal míč opět do svých rukou Vojta Pulec a 67yardovým během téměř přes celé hřiště pojistil vítězství domácích závěrečným touchdownem.

Domácí premiéra tak Drakům vyšla. Obrana dokázala zastavovat většinu pokusů soupeře a za zmínku stojí například 4 interceptiony Petra Nového, který výrazně přispěl k posunu domácího útoku. Trutnov tak musí na své první vítězství ještě počkat, přesto odehrál velmi slušné utkání, kdy prakticky do konce zápasu nebylo rozhodnuto.

Text: Lukáš Machala
Fotografie: Václav Mašinda