Home  /  Zápasy  /  Junioři  /  Soutěž juniorů 2017  /  Bitters juniorská liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pardubice Stallions
6 : 34
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
STA 0 6 0 0
LIO 14 7 13 0

Datum: 10.9.2017 v 14:00
Počasí: Zataženo, 14°C
Počet diváků: 134
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Svoboda (U), Petr Márai (HL), Adam Dvořáček (LJ), Petra Pejšková (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:7 - Ondřej Kofroň, 4y run (Jan Farkaš kick); 7:18
Prague Lions TD - 0:14 - Robin Švarc, 15y run (Jan Farkaš kick); 2:53
2.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 6:14 - Jan Kišš, 14y pass od Matěj Linek (2pt pass neúspěšný); 8:58
Prague Lions TD - 6:21 - Leoš Jambor, 70y kick-off return (Jan Farkaš kick); 8:40
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 6:28 - Robin Švarc, 1y run (Jan Farkaš kick); 7:56
Prague Lions TD - 6:34 - Ondřej Kofroň, 8y run (kick neúspěšný); 4:47
Komentář k zápasu

Letošní ročník Bitters juniorské ligy se rozehrál v Pardubicích, kam přijeli Prague Lions. Ti na svého soupeře vlétli hned od začátku a po většinu zápasu tahali za delší konec provazu. Na domácích Stallions bylo naopak znát, že do sezóny vstupují se značně obměněným kádrem, z čehož pramenila nervozita a nesehranost, která usnadňovala práci hostujícímu celku. Bodový účet zápasu otevřel hned z prvního drivu Ondřej Kofroň, který to neměl po skvělém běhu quarterbacka Lions do endzóny daleko. Snažení domácích skončilo pouze nepovedeným puntem, po kterém šli na míč Lions 17 yardů od endzóny soupeře. Netrvalo dlouho a Robin Švarc svým během (ostatně všechny touchdowny Lions přišly po zemi)  navýšil na 14:0 pro hosty. Tímto výsledkem také skončila úvodní čtvrtina.

Po změně stran si slabou chvilku vybral také special team Lions, který zkaženým puntem daroval domácím luxusní pozici na hřišti. Plamínek naděje vykřesal Jan Kišš, který v endzóně zachytil přihrávku Matěje Linka. Po neúspěšném potvrzení za dva body tak svítilo na tabuli skóre 6:14. To však bylo ze strany Stallions vše, naopak mladí Lvi s odpovědí nijak nečekali a Leoš Jambor vrátil dlouhým během kickoff až do endzóny – 6:21. Během poločasové přestávky tak měli domácí trenéři o čem promlouvat.

Fanoušci, kteří čekali v druhém poločase obrat, odcházeli zklamáni. Stallions se rozhodně nedala upřít snaha, ale v klíčových momentech to zkrátka nezafungovalo, a tak několikrát skončili kousek od endzóny soupeře, neproměnili důležitý třetí down nebo úplně nezvládli akci special týmu. Tak se zrodil také další touchdown Lions, kteří před sebou měli krátké hřiště a nabídnutou šanci využil podruhé skórující Robin Švarc, který dorazil úspěšné tažení hostů. Krátce nato přišel další nepovedený punt Stallions a hosté začínali 2 yardy od endzóny. Na třetí pokus se ji podařilo dobýt Ondřeji Kofroňovi, který tak nejen otevřel, ale také uzavřel skóre prvního zápasu Bitters juniorské ligy na konečných 6:34.

Lions si hned na úvod soutěže spravili chuť po loňské absenci ve finále, naopak Stallions budou muset v letošní tříčlenné nejvyšší soutěži hodně přidat. Oba týmy ve svých dalších zápasech změří síly s loňskými vicemistry Prague Black Panthers.

Autor článku: Jakub Hřib

Fotografie ze zápasu