Home  /  Zápasy  /  Junioři  /  Soutěž juniorů 2017  /  Bitters juniorská liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Lions
20 : 18
Prague Black Panthers Prague Black Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 12 8 0 0
PBP 2 3 6 7

Datum: 17.9.2017 v 14:00
Počasí: Zataženo, 17°C
Počet diváků: 175
Rozhodčí: Václav Kriesman (R), Milan Remeš (U), Petr Márai (HL), Tomáš Benedikt (LJ), Pavel Šimon (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers SAF - 0:2; 11:15
Prague Lions TD - 6:2 - Ondřej Kofroň, 2y run (kick neúspěšný); 6:00
Prague Lions TD - 12:2 - Robert Jandík, 32y pass od Vojtěch Potměšil; 1:05
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 20:2 - Jan Farkaš, 16y interception return (Ondřej Kofroň 2pt run); 11:48
Prague Black Panthers FG - 20:5 - Martin Mandík, 27y; 2:59
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 20:11 - Jan Kárník, 9y pass od Jan Riedel; 4:34
4.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 20:18 - Jan Riedel, 2y run (Martin Mandík kick); 8:38
Komentář k zápasu

V neděli se juniorský tým Prague Lions utkal v pražském derby se svým největším rivalem, Prague Black Panthers. Zatímco hráči Lions za sebou již měli vítězství v Pardubicích, pro Black Panthers sezóna začala právě zápasem v Hostivaři. 

Do zápasu vstoupily oba týmy naplno, nicméně první body si připsali právě Black Panthers, kdy po ne příliš povedeném drivu Lions donutili puntovat z vlastní endzóny a vynutili i chybu v podobě vysokého snapu. Po následném odkopu se obraně podařilo útok PBP zastavit a v následujícím drivu Lions skóroval krátkým během Kofroň. Special tým Lions ale opět zaváhal a dovolil PBP potvrzení zblokovat. Obrana Lions ale Black Panthers opět nedovolila skórovat a především se jí dařilo zastavovat běhovou hru soupeře. V dalším drivu Lions našel Potměšil zcela volného Jandíka a Lions uzavřeli první čtvrtinu dalším, opět nepotvrzeným, touchdownem. Druhou čtvrtinu přišla ke slovu obrana Lions a hlavně linebacker Jan Farkaš, kterému se podařilo ukořistit nepřesnou přihrávku od Jana Riedela a po jeho 16 yardů dlouhém běhu se mohla obrana radovat z "pick-six". Domácím se podařilo touchdown potvrdit za dva body díky běhu Kofroně. Panteři ale dokázali zanedlouho odpovědět 27 yardů dlouhým field goalem a v poločase se do šaten šlo za stavu 20:5.

Druhou polovinu zápasu začali lépe Prague Black Panthers a domácí tým málem dostali na lopatky. Nedovolili již útoku Lions ani jednou skórovat a sami skórovali 2 touchdowny, u kterých byl Jan Riedel, který tedy alespoň částečně odčinil pick-six ze druhé čtvrtiny. V průběhu druhé poloviny se náskok domácích snížil na pouhé dva body. Veškeré naděje na otočení zápasu ale zmařil linebacker Alferi, když při čtvrtém downu zachytil pass od Riedela a tím zpečetil vítězství domácích. 

I přes množství chyb na obou stranách mohli diváci v Hostivaři vidět napínavý zápas, ve kterém oba týmy dělaly vše pro to, aby vyhrály.  

Autor článku: Miloš Kalina
Fotografie ze zápasu