Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Black Panthers
50 : 0
Pardubice Stallions Pardubice Stallions
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 20 27 3 0
STA 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 6.5.2018 v 15:00
Počasí: Jasno, 24°C
Počet diváků: 187
Rozhodčí: Jaroslav Rybář (R), Milan Remeš (U), Lukáš Přikryl (HL), Filip Pachulski (LJ), Pavel Šimon (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 6:0 - Jan Štiegler, 37y punt return (kick neúspěšný); 7:45
Prague Black Panthers TD - 13:0 - Stanislav Kolařík, 9y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 2:39
Prague Black Panthers TD - 20:0 - Matthew Vinal, 35y interception return (Marek Hruboň kick); 2:16
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 27:0 - William Young, 28y run (Marek Hruboň kick); 10:30
Prague Black Panthers TD - 34:0 - Jan Dundáček, 8y run (Marek Hruboň kick); 8:19
Prague Black Panthers TD - 40:0 - Petr Novák, 6y run (kick neúspěšný); 4:39
Prague Black Panthers TD - 47:0 - Ladislav Jenšík, 25y interception return (Marek Hruboň kick); 0:26
3.čtvrtina
Prague Black Panthers FG - 50:0 - Marek Hruboň, 27y; 1:56
Komentář k zápasu

V neděli přivítali Prague Black Panthers na svém domácím hřišti Pardubice Stallions. Pardubičtí opět nastoupili bez svého quarterbacka Chrise Forciera a nebyla to jediná absence v jejich soupisce. Chybějící hráči v sestavě Stallions byli znát, a tak si další zápas nepřipsali ani bod a z Prahy si odvážejí prohru 0:50

Úvodní los vyhráli PBP a zvolili si příjem. První útočná akce domácích nepřinesla nic zajímavého k vidění a k míči se tak dostali Stallions. Jejich útok byl hned ze startu obranou PBP zatlačen dozadu. Pardubičtí měli štěstí a skončili pár centimetrů od své end zóny a o vlásek unikli safety. Stallions museli puntovat z vlastní endzóny a míč skončil v rukách Jana Štiglera, který s ním doběhl pro touchdown a stejně jako v úterním zápase se Steelers se PBP podařilo rychle otevřít skóre. Stallions měli možnost oplatit PBP stejnou mincí. PBP nevyšel onside kick a Marek Hruboň trefil hráče Stallions, ten se ihned s míčem rozeběhl k  endzóně PBP, ale byl zastaven domácími. Útoku Stallions se ani při dalším pokusu nedařilo a jedna z akcí po fumblu málem skončila v moci domácích. Naštěstí se podařilo Stallions zalehnout míč dříve než domácím. Stallions svůj útok opět končí hodně vzadu a jsou nuceni puntovat. Útok PBP byl na tom o poznání lépe. Střídaním běhové a passové hry a jistě se posouvají vpřed. Po dlouhém passu končí míč v endzóně Stallions, ale kvůli vyšlápnutí hráče touchdown není uznán. Ten ovšem na sebe nenechává dlouho čekat a hned další akcí PBP navyšují náskok. Další možnost útoku Stallions končí poněkud nešťastně. Passovou přihrávku zachytili PBP, kteří si připsali interception a ke smůle pardubických i další touchdown. Konec první čtvrtiny přinesl pokus domácích o 43 yardový field goal, který se podařilo Stallions zblokovat.

Druhá čtvrtina nezačala pro útok Stallions o moc lépe. Obrana PBP jim nedovolila postoupit ani o yard a zatlačovala útok dozadu. Obrana Stallions byla na tom stejně jako útok. Nedařilo se jim zastavovat PBP, a ty se pomalu ale jistě posouvali pro další body. Stallions se pokoušeli prorazit přes obranu PBP všemi způsoby. Obrana PBP byla pozorná a zatlačila útok hostů zpět. Útok Stallions nebyl schopen se dostat dopředu a na hřišti se příliš dlouho neohřál. Další zajímavá akce přišla s dalším puntem Stallions. Po nezdařeném puntu se PBP dostali cca 10yardů od endzóny Stallions. Útoku PBP se podařilo této situace využít a Jan Dundáček si po dlouhém slalomu obranou Stallions doběhl pro další body. Útok Stallions stále provázela smůla a nedařilo se jim projít přes obranu PBP. To se nedá říct o útoku PBP, ten si přesnou passovou hrou došel pro další body. Ke konci druhé čtvrtiny se podařilo Stallions zachytit pass PBP a připsali si tak interception. Tato výhoda jim ovšem dlouho nevydržela útok hned svojí passovou akcí vrátil míč PBP, kteří si po zachyceném interceptionu doběhli pro další touchdown. 

Třetí čtvrtina se nesla v duchu prvních dvou s tím rozdílem, že díky vysokému skóre volně běžel čas. Stallions a jejich útok se snažili urvat alespoň pár bodů ve svůj prospěch, ale obrana PBP byla neoblomná a nepustila soupeře vpřed. PBP dali možnost svým druhým nasazeným hráčům a i těm se dařilo, byť o trochu méně. Útok PBP byl schopný posouvat se vpřed nicméně dosáhnout touchdownu se jim nedařilo. Podařil se jim alespoň field goal z 27 yardů. 

Čtvrtá čtvrtina začala nadějně pro Stallions. Byli sice nuceni puntovat, ale útok PBP svým nepovedeným passem vrátil míč Stallions a ti si tak připsali svůj druhý interception. Útok se snažil této šance využít a podařilo se mu se posunout vpřed. V posunu jim dokonce pomohli samotní PBP, kteří faulovali a dali útoku hostů další yardy. Stallions už další posun nezaznamenali a nepodařilo se jim skórovat. Ke konci zápasu se dařilo obraně Stallions, která nepouštěla PBP vpřed a zabránila tak vyššímu skóre. Díky volně běžícímu času byly poslední dvě čtvrtiny velmi rychlé a nepřinesli nic zajímavého.

Autorka článku: Nikola Šindelková

 
Fotografie ze zápasu