Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pardubice Stallions
7 : 53
Prague Black Panthers Prague Black Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
STA 7 0 0 0
PBP 10 29 14 0
Statistiky

Datum: 17.6.2018 v 15:00
Počasí: Jasno, 30°C
Počet diváků: 287
Rozhodčí: Stanley Hameder (R), Jakub Vít (U), Jan Pěnička (HL), Tomáš Benedikt (LJ), Stephan Tuinenburg (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 0:7 - William Young, 22y run (Marek Hruboň kick); 7:32
Pardubice Stallions TD - 7:7 - Douglas Webster, 35y run (Jan Horáček kick); 5:10
Prague Black Panthers FG - 7:10 - Marek Hruboň, 44y; 2:02
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:18 - Jan Štiegler, 45y run (Jan Dundáček 2pt run); 9:12
Prague Black Panthers TD - 7:25 - William Young, 6y run (Marek Hruboň kick); 5:57
Prague Black Panthers TD - 7:32 - Petr Novák, 3y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 2:17
Prague Black Panthers TD - 7:39 - Jakub Woleský, 61y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 0:26
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:46 - Matthew Vinal, 19y fumble return (Marek Hruboň kick); 8:06
4.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:53 - Petr Novák, 24y run (Marek Hruboň kick); 10:10
Komentář k zápasu

Druhý zápas Stallions s Black Panthers se měl nést v úplně odlišném duchu než první klání z Uhelných skladů. Tam Pardubice přicestovaly bez quarterbacka a s velmi úzkým kádrem. V odvetě a před domácím publikem chtěli Stallions ukázat, že jsou týmem pro playoffs.

Úvodní drive Black Panthers dokázala pardubická obrana zastavit a donutila soupeře k puntu. Hned první akcí Webster našel Horáčka pro zisk téměř 45 yardů a hluboko do pole soupeře. I kvůli faulu se Stallions připravili o další posun vpřed i o pozici na potenciální field goal. Na řadu tak přišel punt.

Druhý drive Black Panthers již vyšel o poznání lépe a po přibližně šesti akcích se hosté radovali z prvního touchdownu zápasu. O ten se postaral running back Young, který se prosmýkl až do endzóny Stallions.

Black Panthers se až na pár výjimek celý zápas pokoušeli o onside kick. První pokus Pražanům nevyšel, a tak šel stallionský útok na hřiště již na polovině soupeře. Webster i pod velkým tlakem dokázal najít své receivery a posunout tým opět na 35 yardů od endzóny. Tam se domácí rozhodli zahrát i na čtvrtý down a Webster si sám doběhl nejen pro první down, ale i pro touchdown. Skóre se tak 5 minut před koncem první čtvrtiny srovnalo na 7:7.

I Black Panthers začali drive na půlce soupeře. Nebylo to kvůli pokusu o onside, ale výbornému returnu Younga, kterého Stallions zastavili až na 30 yardech od své endzóny. Dobrá pozice na hřišti se podařila přetavit ve field goal.

Průběh dalšího drivu Stallions byl podobný s tím předcházejícím. Dobrá startovací pozice díky neúspěšnému pokusu o onside kick a zkonvertovaný čtvrtý down. Ten Webster proměnil dlouhým passem na Holuba. Při tomto pokusu byl Webster složen na zem a poranil si kotník. Stallions se dostali do redzóny, ale na jeden snap se na pozici quarterbacka objevil Kalous, který předal míč Ministrovi pro ztrátu několika yardů. Po této akci se Webster vrátil na hřiště, ale na čtvrtý down se domácí museli pokoušet o field goal. Ten hosté zblokovali a skóre se tak neměnilo.

Jak se později ukázalo, kotník Webstera limitoval a v zápase zasáhl již jen do druhé čtvrtiny. V té se Black Panthers podařilo vytvořit rozhodující náskok. O touchdowny se totiž postarali Štiegler, Young, Novák a Woleský.

Do druhého poločasu se na postu quarterbacka Stallions představil defenzivní back Stanislav Lepič. Bylo zřejmé, že by se domácí hráči už nejraději viděli v šatně. O rozdíl, který spustil mercy rule, se postaral při zblokovaném puntu Matt Vinal. Poslední touchdown zápasu dal v závěrečné čtvrtině running back Novák.

Black Panthers čekají v závěrečném kole Lions. Obhájci titulu mají první místo po základní části jisté. Lions se vítězstvím mohou posunout na druhé místo před Steelers a zajistit si tak výhodu domácího hřiště pro semifinále. Stallions vyrazí na Sígrs, kde budou potřebovat k postupu do semifinále porazit brněnský tým minimálně o 34 bodů.

 
Fotografie ze zápasu