Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Brno Sígrs
33 : 34
Pardubice Stallions Pardubice Stallions
Q1 Q2 Q3 Q4
SGR 7 6 6 14
STA 0 7 20 7
Statistiky

Datum: 24.6.2018 v 15:00
Počasí: Oblačno, 19°C
Počet diváků: 208
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Adam Dvořáček (U), Lukáš Přikryl (HL), Tomáš Benedikt (LJ), Petr Márai (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 7:0 - Michael Lindsey, 10y run (Ivan Baykalov kick); 3:48
2.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 13:0 - Michael Lindsey, 46y punt return (kick neúspěšný); 4:08
Pardubice Stallions TD - 13:7 - Radim Kalous, 63y pass od Douglas Webster (Lukáš Petřík kick); 0:50
3.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 19:7 - Michael Lindsey, 36y run (kick neúspěšný); 11:40
Pardubice Stallions TD - 19:14 - Jan Horáček, 42y pass od Douglas Webster (Lukáš Petřík kick); 9:58
Pardubice Stallions TD - 19:21 - Jan Horáček, 76y pass od Douglas Webster (Lukáš Petřík kick); 5:15
Pardubice Stallions TD - 19:27 - Jan Beneš, 11y pass od Douglas Webster (kick neúspěšný); 0:02
4.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 19:34 - David Holub, 15y pass od Douglas Webster (Lukáš Petřík kick); 6:48
Brno Sígrs TD - 27:34 - Daniel Schmied, 2y run (Michael Lindsey 2pt run); 3:42
Brno Sígrs TD - 33:34 - David Svítil, 9y pass od Michael Lindsey (kick neúspěšný); 0:00
Komentář k zápasu

Postupové karty byly před zápasem rozdány jasně. Sígrs k postupu do semifinále stačilo neprohrát o více než 34 bodů.

Na míči začínali hosté z Pardubic – první drive ale obrana Sígrů úspěšně ubránila. Na rozdíl od Stallionů, se dokázal útok domácích posouvat poměrně úspěšně i po zemi. Zkušené duo running backů Schmied – Ambrož ukrajovali z hřiště slušné porce yardů. Na postu quarterbacka, se stejně jako v minulém zápase po zranění Fina Vännänäna, objevil Michael Lindsey. Ten opět předváděl své taneční umění a několikrát znatelně posunul útok kupředu. Při tacklování mu pravděpodobně jeden z nažhavených obránců strhnul helmu a vzdálenost k endzóně byla rázem ještě o polovinu kratší. První body západu pak získal právě Lindsey a Ivan Baykalov je potrvdil kopem. 

Mozek útoku Pardubic, americký Douglas Webster, dokázal v dalším drivu najít svého receivera jenom jednou. To na posun nestačilo a hosté tak znovu puntovali. Další body v druhé čtvrtině si připsali znovu domácí a znovu stejný hráč. Po drivu, ve kterém Stallions ztratili kvůli faulu výhodnou pozici na hřišti, znovu odkopávali a jako return man se postavil právě Lindsey. Kromě trsů trávy od něj při běhu odlítávali také obránci – klouzali po něm jako by byl naolejovaný a chytit ho se nepodařilo žádnému z nich. Dopelášil tedy až do endzóny a po neúspěšném kopu byl stav 13:0. Začalo tak být jasné, že Stallions již 34bodovou ztrátu smazat nestihnou a Sígrs se podívají do semifinále.

Zhruba minutu před koncem první poloviny, se Stallions ještě podařilo snížit náskok domácích. Po zachycení neuvěřitelného 63yardového passu od Webstera, zvládnul Radim Kalous pohodlně bez obtěžování obránců doběhnout ještě asi dalších 20 yardů až do endzóny. Po potvrzení za bod zůstalo skóre před přestávkou 13:7. 

Na začátku druhé poloviny předvedl znovu svoji obvyklou show Lindsey. Celých 36 yardů dokázal kličkovat před obránci a hledat si bloky svých spoluhráčů. Skóre tak opět posunul víc ve prospěch svého týmu, a to na 19:7. Po zbytek čtvrtiny, se ale žezla skórování ujali hosté.

Pomocí pár kratších passů a penalty za holding, se Stallions po začátku drivu dostali blíž ke koncové zóně domácích. Tam pak stačil další přesně mířený pass od Webstera na Jana Horáčka, který přímo za čárou čekal s náručí otevřenou jako vdavekchtivá dívka při házení svatební kytice. Stejná dvojice pak zabodovala ještě o několik minut později. Defense se sice úspěšně dařilo útok hřebců bránit, nicméně 76yardovou přihrávku zmařit nezvládli, a Horáček tak znovu získal pro svůj tým šest bodů – po kopu skóre 19:21. 

Offense Sígrs zažívala špatnější chvilky – obrana hostů si hlídala klíčové hráče a zpátky je posouvaly také fauly. Naopak Stallions se posouvali kupředu – pomocí kratších passů doputovali až za půlku. Webster znovu mířil na své receivery v endzóně, pěkným obranným zákrokem se ale strong safetymu Petru Florianovi podařilo míč vypíchnout. Další pokus už ovšem vyšel a svou statistiku si ziskem pro šest bodů vylepšil Jan Beneš s číslem 42.

Na hřiště nastoupil opět útok domácích – v drivu se obraně při jedné z akcí podařilo srazit Lindseyho na zem ještě než stačil odhodit. Tomu ale míč vypadnul a duchaplný obránce Pardubic Hulman jej stihnul sebrat a běžet. Pak ale udělal školáckou chybu, když posledních pár yardů do endzóny dobíhal pozadu. Body tedy žádné nezískal a rozehrávalo se z místa faulu. To už se podařilo zakončit podle regulí a David Holub navýšil náskok hostů o dalších šest bodů. 

Ke konci se ještě zvládnul probrat i útok domácích. I Lindsey předvedl dlouhé přesně mířené hody, dvakrát po sobě dobře odhadnul pozici Ivana Baykalova, takže se rychle dostali pár yardů před endzónu soupeře. Drive zakončil způsobem sobě vlastním prorážeč Schmied a pak za dva body potvrdil Lindsey. Na tabuli tak svítilo 27:34. Naděje vyrovnat svitla Svítilovi, když v poslední vteřině zachytil pass těsně za hranicí goalline. Doladit skóre ve svůj prospěch však domácí pomocí potvrzení nezvládli, když potvrzení zblokovala obrana Stallions. Zápas tak pro ně skončil prohrou 33:34. Nicméně potřebný rozdíl uhájili, a tak to budou právě oni, kteří se v Praze porvou v semifinále s dosud neporaženými Prague Black Panthers.

Autorka článku: Radka Balajková

 

Fotografie ze zápasu