Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  2.Liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Vysočina Gladiators
47 : 12
Prague Mustangs Prague Mustangs
Q1 Q2 Q3 Q4
GLA 6 13 21 7
MUS 0 6 0 6

Datum: 29.4.2018 v 16:00
Počasí: Jasno, 27°C
Počet diváků: 768
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), David Hájek (U), Šimon Zouvala (HL), Monika Nguyen Hofrichtrová (LJ), Adam Dvořáček (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 6:0 - Petr Čermák, 17y pass od Ondřej Pavlas (kick neúspěšný); 9:14
2.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 6:6 - Philip Villanueva, 1y run (kick neúspěšný); 10:13
Vysočina Gladiators TD - 13:6 - Joshua Purdie, 95y kick-off return (Petr Kodým kick); 10:00
Vysočina Gladiators TD - 19:6 - Vojtěch Mašita, 6y pass od Ondřej Pavlas (kick neúspěšný); 0:00
3.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 26:6 - Miroslav Koudela, 24y pass od Ondřej Pavlas (Petr Kodým kick); 9:24
Vysočina Gladiators TD - 33:6 - Jan Dunovský, 48y run (Petr Kodým kick); 6:28
Vysočina Gladiators TD - 40:6 - Joshua Purdie, 40y interception return (Petr Kodým kick); 2:50
4.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 40:12 - Josef Janota, 70y interception return (kick neúspěšný); 2:46
Vysočina Gladiators TD - 47:12 - Stanislav Benc, 6y run (Petr Kodým kick); 0:31
Komentář k zápasu

V neděli se v úmorném teple odehrál další zápas sezóny 2018 týmů Gladiators a Mustangs. Tentokrát se hráči z Vysočiny mohli předvést na domácím hřišti a otevřít tím tak fotbalovou sezónu i v Jihlavě. Tyto dva týmy se v minulosti už mnohokrát potkaly, ale i přesto byl zápas plný očekávání, co soupeři předvedou. Pro Gladiators byl tento zápas určitým předvedením, jak se týmu povede, zda mají ještě šanci se vyšvihnout nebo jestli pro letošní rok podcenili přípravy. Pro Mustangs byl tento zápas také zkouškou, na co vše se připravili, protože prozatím za sebou měli jen jeden zápas proti Dragons, který vyhráli.

Během první čtvrtiny se týmy prozatím jen oťukávaly a tak probíhal vcelku klidný zápas. Týmy předváděly vyrovnanou hru, jediným rozdílem bylo velké množství faulů domácího týmu. První body padly po deváté minutě zápasu, kdy quarterback Gladiators - Ondřej Pavlas hodil přímý pass do rukou Petra Čermáka, který poté odnesl míč přímo do endzóny. I přes veškeré snahy, Glads touchdown nepotvrdili a tak získali pouhých šest bodů. Skoro hned po začátku druhé čtvrtiny Mustangs odpověděli a díky dobré práci obrany následně dotlačil quarterback Mustangs – Phillipa Villanueva míč do finální části hřiště a připsali si tak také body. Ovšem stejně jako Glads u předchozího skórování touchdown nepotvrdili. Všichni očekávali plynulé pokračování utkání, ale všechny velmi překvapil import týmu z Vysočiny a z kickoff returnu donesl míč přímo až do endzóny. Josh Purdie předvedl jihlavským divákům neuvěřitelný běh přes celé hřiště a připsal tak další body domácímu týmu. Tentokrát už Gladiators a potvrdili svůj touchdown kickem v podání Petra Kodýma. V této čtvrtině se domácím povedl ještě jeden touchdown. Pár vteřin před koncem první poloviny jsme mohli vidět souhru Ondřeje Pavlase a Vojtěcha Mašity, když si díky povedenému passu mohli připsat další body. Avšak ani tehdy nebylo potvrzení úspěšné a první polovina zápasu tak skončila 19:6 pro Gladiators.

O poločasové pauze se Glads zjevně ještě více nabudili, a tak si díky passu Pavlase a zachycení jednoho z receiverů – Miroslava Koudeli, mohli dát další touchdown, který byl tentokrát i potvrzen kickem. Čas utíkal dál, a tým z Vysočiny předvedl další krásnou akci v podání šikovného runningbacka Jana Dunovského, který odnesl míč skoro přes půlku hřiště. Nejen že byli Glads plni sil předvést, co se v nich skrývá, ale také měli ohromnou podporu ze strany fanoušků. Stadion v neděli navštívilo neskutečných 760 diváků a fanoušci tak vytvořili povzbuzující a nepřekonatelnou atmosféru. Možná i to byl jeden z dalších impulzů pro to, jak se domácímu týmu dařilo. V následujících chvílích jsme mohli vidět interception Joshe Purdieho, který předvedl opět neuvěřitelný zákrok a dal opět touchdown. Skórování bylo potvrzeno a třetí čtvrtina tak končila stavem 40:6. V poslední čtvrtině jsme mohli vidět také krásný zákrok, ale tentokrát ze strany Mustangs, kdy Josef Janota chytil míč ze vzduchu při passu již náhradního quarterbacka Karla Vítka a díky běhu dlouhému 70 yardů mohl tak pražský hráč připsat další body svému týmu. V posledních vteřinách zápasu předvedli Glads ještě jeden touchdown, run Stanislava Bence, který byl potvrzen kickem Petra Kodýma. To už však nijak nezměnilo výsledek a zápas tak skončil 47:12 pro domácí Gladiators. 

Autor článku: Ondřej Paulus

Fotografie ze zápasu