Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  3.Liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Třinec Sharks
14 : 7
Příbram Bobcats Příbram Bobcats
Q1 Q2 Q3 Q4
SHA 0 14 0 0
BOB 0 0 7 0
Statistiky

Datum: 17.6.2018 v 14:00
Počasí: Jasno, 25°C
Počet diváků: 76
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), David Hájek (U), Šimon Zouvala (HL), Filip Pachulski (LJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Třinec Sharks TD - 7:0 - Jakub Mitrenga, 3y run (Dalibor Javorek kick); 5:44
Třinec Sharks TD - 14:0 - Jan Loskot, 53y pass od Václav Czudek (Dalibor Javorek kick); 0:30
3.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 14:7 - Jiří Kohut, 12y pass od Tomáš Vokurka (Sebastián Tesařík kick); 6:05
Komentář k zápasu

Totální drama. tak by se dalo nazvat nedělní utkání Sharks s Bobcats. První čtvrtina nepřinesla žádnou změnu ve skóre. Třinecký útok se rozehrával, moc toho nepředvedl a hřiště docela rychle opouštěl. Zato ofenzíva hostů, především díky skvělým běhům Daniela Vitiše, trápila žraloky mnohem delší dobu. I přes plynulý pohyb po hřišti ovšem skórovat nedokázala.

Touchdownu se diváci dočkali až v průběhu druhé čtvrtiny, kdy interceptionem získal míč Chvojka a útok Sharks postupným drivem donesl míč až do endzóny. Tím skórujícím hráčem byl Jakub Mitrenga, který se po vleklém zranění zad vrátil na pozici running backa. Pod tlak dostal hosty 30 sekund před koncem poločasu Loskot, který zachytil dlouhou přihrávku od Czudka a po druhém úspěšném extra pointu Dalibora Javorka je stav 14:0. V závěru poločasu se ještě Bobcats pokusili dlouhým passem atakovat endzónu, ale druhý interception zachytil Chvojka a poločas tím ukončil.

Do druhého poločasu nastoupili Příbramští pěkně z ostra a po dlouhém běhu Vitiše se posunuli až do redzóny Sharks. Následnou akcí se quarterback Vokurka pod velkým tlakem domácí lajny perfektně zorientoval a našel nebráněného Kohúta. Stav 14:7 a Bobcats byli zpátky ve hře.

Poslední čtvrtina vypadala z počátku velmi klidně a útoky se na hřišti pravidelně střídaly. Pak se ovšem přiblížil konec zápasu a obrana Sharks faulovala quarterbacka a společně se zachyceným passem se útok Bobcats posunul o téměř 30 yardů dopředu. Příbram zavelela k útoku na srovnání. Postupnými běhy a získaným prvním downem na 3yardové linii doslova bušili do třinecké zdi, která byla postavena z toho nejsilnějšího co bylo na domácí střídačce k dispozici. Na lajně se objevili Labaj i Dudek a backy prostřídávali Loskot, Klimas a Dalibor Javorek. Vzduchem to nešlo a po zemi jen po centimetrech. Příbramské snažení neúprosně ukončil stále běžící čas.

Sharks si tak zajistili téměř jisté domácí prostředí v playoffs. Baobcats pokud v posledním kole porazí Black Panthers 2, budou doma hrát taky.

Autor článku: Ondřej Chvojka