Home  /  Zprávy  /  Program seniorského národního týmu

Program seniorského národního týmu

(út) 22. červen 2010, Filip Hobza
Dříve nominovaný hlavní trenér Martin Kocián navrhl složení trenérského týmu vedení ČAAF a to jej bez výhrad přijalo:

Martin Kocián - HC,DC - ČAAF
Zach Harrod - OC,QB - Prague Lions
Jakub Králík - OL - Prague Panthers
Petr Vítovec - WR - Cineplexx Blue Devils
Radek Janhuba - RB - Prague Panthers
David Dobiáš - DL - Příbram Bobcats
Jan Raspopčev - LB - Brno Alligators
Jan Šesták - DB - Prague Panthers

Jak již bylo avizováno dříve (viz níže), výběrový kemp se uskuteční 3. - 6. července 2010 a to v Příbrami. Všechny tréninky, včetně testování, proběhnou na domácím hřišti Příbram Bobcats (přírodní tráva). V případě velmi špatného počasí je připravena varianta uchýlení se do sportovní hokejové haly, proto je nutná obuv i na tvrdý povrch. Sraz všech účastníků je v sobotu 3.7. ve 12.00 na hřišti Bobcats (Příbram, stadion Fialka, Brodská ul.). Testování bude probíhat ve sportovním oblečení bez výstrojí a v obuvi na trávu (kopačky), další tréninky již v plné výstroji (včetně všech chráničů kalhot). Prosíme hráče útoku, aby si zajistili na tréninky bílý dres a hráči obrany jakýkoliv tmavý dres.

Ubytování je zajištěno v hotelu na příbramském zimním stadionu. V prostorách zimního stadionu jsou k dispozici šatny se sprchami, které je možné během tréninku používat a dále posilovna. Dále se zde také nachází prostory, kde budou probíhat setkání v rámci teoretické a video přípravy. Pokoje samotné jsou čtyřlůžkové s vlastním sociálním zařízením. Jídlo bude zajištěno v hotelu.

Cena za ubytování a plnou penzi je 450,- Kč na osobu a den. Rezervace bude automaticky učiněna pro všechny nepříbramské účastníky kempu. Cena je kalkulována jako balíček a nelze ji rozdělit na ubytování a stravu (nebo určitá jídla). Všechny další náklady spojené s realizací soustředění hradí ČAAF.
 
Prvním jídlem bude sobotní večeře a posledním úterní oběd. Hráči, kteří po testování nebudou již pokračovat v kempu končí nedělním obědem a tudíž se jich bude týkat sazba jen za jeden den.

Aktuálně jsou činěny veškeré organizační kroky a vedou se jednání směřující k tomu, aby se o víkendu 7.-8.8.2010 uskutečnilo přátelské utkání národního týmu v SYNOT TIP ARÉNĚ v Praze.

V případě jakýchkoliv dalších dotazů kontaktujte hlavního trenéra Martina Kociána mailem (viz výše) nebo na 602 377 477.

Filip Hobza
 



V návaznosti na úspěšně nastartovaný program celkového rozvoje (trenérské a hráčské kliniky, ustanovení asociačního trenéra pro potřeby týmů, práce s juniorským národním týmem), bychom rádi pokračovali i s reprezentací seniorskou.

Úvod
Zvyšování herní kvality na všech úrovních (trenérské, hráčské, týmové) je nezbytnou součástí dalších pozitivních trendů - pro dosažení optimálního multiplikačního efektu je vhodné pracovat na všech možných frontách (práce s mládeží, s jednotlivými týmy, hráči a národními týmy obou věkových kategorií). Důsledkem tohoto snažení nemá být jen úspěch na vlastním ME, ale především růst celkové kvality prostřednictvím jednotlivých hráčů participujících na práci národního týmu.

ME s českou účastí
Příští oficiální akce seniorského národního týmu (ME skupiny B) bude až v roce 2013 (letos je ME skupiny A, příští rok Mistrovství světa, 2012 ME skupiny C), nicméně již teď je vhodný okamžik k započetí programu budování nového týmu pro rok 2013, abychom mohli mít ty nejvyšší ambice v podobě postupu do elitní skupiny A a zejména tak vhodně doplnili již probíhající zmiňované aktivity.

Nominace hráčů na výběrový kemp
Kluboví zástupci byli osloveni se žádostí o nominaci hráčů na nadcházející výběrový kemp. Pro letošní rok se jedná o hráče narozené v roce 1991 a starší. Na tomto místě je potřeba zdůraznit, že tým má být postaven na perspektivních hráčích, kteří budou herně v roce 2013 na vrcholu, případně před ním, nikoliv však za ním. Proto očekáváme rozumné uvážení trenérů a zejména každého z hráčů, jestli toto splňuje, respektive, jestli bude fotbal hrát ještě tak dlouho, aby se mohl zúčastnit zmiňovaného ME v roce 2013 v plné síle a nikoliv jen „za zásluhy“. Je pochopitelné, že by si i nejstarší hráči rádi zahráli v národním týmu ještě alespoň jeden rok, ale smysl budování nového týmu je právě v kontinuální práci po celý tříletý cyklus. Týmu by v tomto kontextu neprospělo, kdyby některá místa byla obsazena hráči, kteří již teď vědí (nebo je to pravděpodobné), že v roce 2013 nebudou hrát – jejich místo dodatečně doplněné někým novým může být určitým handicapem. Pochopitelně nějaká taková situace může nastat v důsledku zranění nebo jiných neočekávatelných okolností, nicméně bychom rádi tyto situace minimalizovali a proto apelujeme na upřednostnění smyslu pro kolektivní pojetí před individuálními ambicemi jednotlivců.

Tříletý cyklus
Jak již bylo zmíněno, je potřeba začít již tento rok a to hned po konci seniorské sezóny. V roce 2011 by se uskutečnil víkendový kemp během měsíce března (před ligou) a dále pak kemp po skončení ligy, jehož součástí by byl i přátelský mezistátní zápas. Stejný model by byl zachován pro rok 2012 a v podstatě i 2013, aby byl tým maximálně připraven na letní turnaj ME. Těchto kempů se budou zúčastňovat hráči, kteří budou vybráni na letošním prvním kempu (jádro týmu) a samozřejmě na něj budou zváni i nově objevení talentovaní hráči. Tým by mělo tvořit 45 hráčů, ale do kempu bude vždy pozváno celkem cca 50 až 60 hráčů, aby byl na hráče prostřednictvím zdravého konkurenčního prostředí vytvářen pozitivní tlak. Každý kemp pak bude opouštět vždy 45 pozvaných do příštího, ke kterým se po té připojí nově zkoušení na základě individuálního pozvání.

Rok 2010
 
 
 
 
Na základě došlých nominací budou hráči pozváni na výběrový kemp který se uskuteční od 3. do 6. července 2010 (místo bude upřesněno). V sobotu 3.7. bude sraz a prezence ve 12.00. Od 13.00 bude probíhat fyzické testování (bench press, skok daleký snožmo, 40 yardů sprint a 20 yardů shuttle). Večer bude teorie k praktickým drilům na neděli. V neděli dopoledne proběhne testování fotbalových dovedností podle pozic, odpoledne testování v herních situacích. Poté bude oznámena nominace lidí, kteří zůstanou na druhou část kempu. V pondělí a úterý proběhnou celkem čtyři tréninky nového reprezentačního týmu. Tento tým se sejde ještě jednou na přelomu července a srpna (přesné datum bude oznámeno co nejdříve) ke krátkému kempu zakončenému prvním zápasem seniorské reprezentace na české půdě.

Realizační tým
Předsednictvem ČAAF byl do funkce hlavního trenéra nominován Martin Kocián, s ohledem na jeho zkušenosti i angažovanost v ostatních složkách programu rozvoje. Výběr dalších členů realizačního týmu je v jeho kompetenci (podléhá souhlasu ze strany předsednictva).

Žádáme tedy ještě jednou i touto cestou o nominaci hráčů na try out a to co nejdříve na adresu kocian(zavináč)caaf.cz v podobě KLUB, JMÉNO A PŘÍJMENÍ, DATUM NAROZENÍ, VÝŠKA (cm), VÁHA (kg), POZICE, MAIL, MOBIL, nejpozději do 20.6.2010.

V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte přímo hlavního trenéra Martina Kociána na 602 377 477.

Za ČAAF

Filip Hobza a Martin Kocián