Home  /  Zprávy  /  Letem světem 18/2010

Letem světem 18/2010

(po) 12. červenec 2010, Michal Rosíval
Rakousko
Danube Dragons - Tirol Raiders  28:21
Finále rakouské ligy. Dragons vyhráli základní část a svoje nasazení potvrdili i ve finále, ačkoliv se hrálo na stadioně Raiders. Po snížení na 21:28 a něco nad dvě minuty do konce Raiders získali míč po onside kicku, ale na vyrovnání už nedošlo. Fanoušci Innsbrucku tak v krátkém období zažily tři velmi dramatické zápasy - prohru v semifinále EFL s Berlínem, výhru v druhém prodloužení v semifinále AFL s Grazem a teď tedy prohra o sedm bodů, když offense měla vyrovnání v rukách.
Danube Dragons získali svůj první titul v historii.
Mimochodem, zdá se zdá, že Dragons by mohli být soupeřem Panthers v příští základní skupině EFL. Berlín totiž bude nasazen do čtvrtfinále, stejně jako tři zbývající rakouské týmy. Zbývající německé týmy mají k EFL trochu rezervovaný vztah (což by se letošním titulem Adler mohlo změnit), takže v regionu zbývá jen tým z předměstí Vídně. Samozřejmě, ve hře bude také "skandidávská" skupina, případě s ruskou účastí...
 
Německo
Dresden Monarchs - Kiel Baltic Hurricanes  14:26
Schwäbisch H.Unicorns - Munich Cowboys  49:0
Berlin Adler - Essen Assin. Cardinals  27:13
Stuttgart Scorpions - Marburg Mercenaries  24:34
Plattling Black Hawks - Weinheim Longhorns  49:7
V obou skupinách se jasně profilují favorité, Adler (6-1) a Kiel (5-1) na severu a Unicorns (7-2) a Marburg (6-1) na jihu.
 
Maďarsko
Debrecen Gladiators - Újbuda Rebels  2:51
Veszprém Wildfires - Budapest Titans  13:23
Újpest Bulldogs - Dunaújváros Gorillaz  14:42
Cowboys a Wolves jsou zatím neporaženi.
 
Polsko
Wrocław Devils - Warsaw Eagles  54:13
Wrocław The Crew - Pomorze Seahawks  49:0
Semifinále. Finále uvidí za 14 dní Wrocławi a Seahawks. Zbývající semifinalista vzešel z duelu Kozlů a Eagles.
 
Eastern Cup
Semifinále
Brussels Bulls - Lelystad Commanders  0:48
Univ. Limerick Vikings - Dudelange Dragons  58:14
Finále
Univ. Limerick Vikings - Lelystad Commanders  19:18
Pohár pro pohár. Oficiálně soutěž pro týmy ze zemí, které výkonnostně nestačí na EFAF Cup nebo Eurobowl. V praxi hrál zástupce (a jediný klub z) Lucemburska hrající belgickou ligu, dále podprůměrný klub z Belgie, průměrný z Nizozemska a stále ještě úřadující irský šampión, který víkndový turnaj pořádal a také jej vyhrál.
 
Mistrovství Evropy
Za necelých 14 dní, příští sobotu, začíná ve Frankfurtu Mistrovství Evropy skupiny A. Turnaje se ve skupině A účastní domácí Německo, Finsko a Rakousko, které se na turnaj kvalifikovalo i na úkor českého týmu vloni na turnaji skupiny B. Druhou skupinu tvoří Francie, Británie a obhájce titulu, tým Švédska.
Turnaj zahajují v sobotu 24. července Němci s Rakušany, finále se hraje o týden později. Oba tyto zápasy (a zápas o třetí místo) se hrají v Commenzbank Areně ve Frankfurtu, která v poslední době hostila German-Japan-Bowl, vloni finále německé ligy a rovněž poslední finále NFL Europa. Ostatní zápasy se hrají na menších stadionech v regionu.
Finále Mistrovství Evropy bude živě přenášet Eurosport 2.