Home  /  Zprávy  /  Kvalifikace na ME: Itálie - Česko 19:24

Kvalifikace na ME: Itálie - Česko 19:24

(st) 31. březen 2010, Michal Rosíval
Za tónů (česko)slovenské hymny nastoupili mladí Češi na perfektním hřišti klubu Bolzano Giants k první části (ze tří možných) kvalifikace na ME, které se bude konat příští rok ve Španělsku.
Zápas začal pro Česko skvěle – Italové fumblovali kickoff return a Tománek otevřel skóre zápasu. Celkově se zápas nesl v duchu každý chvilku tahá pilku a ač šlo o velice kvalitní zápas, tak nebyla nouze o turnovery a rozhodovalo, kde offense soupeři míč nedobrovolně odevzdá. Poločas skončil 12-12, když ani jeden touchdown nebyl potvrzen.
Rozhodující fáze přišla po přestávce, kdy Češi skórovali dvakrát za sebou (opět bez potvrzení). Italové ještě ve třetí čtvrtině snížili na rozdíl pěti bodů, ale ačkoliv měli příležitostí několik, tak výsledek nezvrátili.
Celkově zhodnoceno je třeba pochválit opravdu celý tým, pokud by se měl vybrat jeden jednotlivec, tak patrně havířovský RB Jan Musil. Další části kvalifikace je pravděpodobně srpnový turnaj v Srbsku, kterého se zúčastní kromě Česka a domácích ještě Švýcaři a pravděpodobně Britové.
 
Fotografie ze zápasu
Statistika zápasu