Home  /  Zprávy  /  Česko - Slovensko 24:14

Česko - Slovensko 24:14

(ne) 8. srpen 2010, Michal Rosíval
Česko - Slovensko 24:14
Český národní tým si k testu pozval Slovensko, které se samo předem na tiskové konferenci slovenského týmu stylizovalo do role obětního beránka, ale jaksi ji odmítlo plnit. A co si předsevzali Češi, tak to není jasné vůbec...
Diváci si ještě nestačili sednout a Češi v útoku ztratili míč po fumblu. Slováci potrestali ihned tajným trnavským talentem Martinem Katunincem. Češi srovnali díky returnu Ladislava Jenšíka, jehož dílo dokončil Ondřej Víšek.
Češi se dostali i do vedení field goalem Michala Srpa, ale soukolí pořád dřelo. Fest. Slováci se posouvali po kousíčcích krátkými runy a slanty na Katunince a Patrika Suballyho. A z kousíčků poskádali i touchdown a poločasové vedení.
Druhý poločas v útoku začal ve stejném duchu jako první - třetím turnoverem (interception Marka Gálky). Ale aspoň fungovala defense. Slováky donutila k puntu a Mr.Return Jan Dundáček předvedl svoji oblíbenou činnost - touchdown z returnu. Vzápětí slovenský QB Anton Karpát prověřil, jak je na tom eurobowlový šampión Jenšík v pokrývání dlouhých one-to-one passů - podle očekávání skvěle a mírně naivní pass skončil interceptionem.
Ve čtvrté čtvrtině konečně předvedla big play i česká offense - 50yardový pass Alana Kosniovského na Dundáčka. Ale s holdingem... A po nezdařeném passu při puntu byla zkáza na dohled. Slováci rozehrávali i z jednoho yardu, ale false startem se posunuli zpět a jejich drive skončil fumblem. Z nebezpečné vzálenosti dostal Česko nadvakrát Víšek a při dvou minutách do konce dostal český tým na slovenských 25 yardů. Potom se konečně předvedl i útok - Kosniovský našel Hynka Hrabíka a ten definitivně rozhodl. Zoufalý pokus hostů ještě druhým interceptionem zachytil Jenšík, který může litovat, že na přátelském zápase se nedávaly medaile za MVP...
Pro české trenéry a hráče, zejména offense, nepříliš zdařená domácí premiéra, ale díky obraně premiéra vítězná. Pro diváky krásný, dramatický zápas po všech stránkách poměrně kontrastující s finále ČLAF.
 
Scoring summary
1.čtvrtina
SVK - TD - 0:7 - Martin Katuninec, 14y pass od Antona Karpáta (Martin Katuninec kick)
CZE - TD - 7:7 - Ondřej Víšek, 2y run (Michal Srp kick)
CZE - FG - 10:7 - Michal Srp, 35y
2.čtvrtina
SVK - TD - 10:14 - Štefan Slovák, 2y run (Martin Katuninec kick)
3.čtvrtina
CZE - TD - 17:14 - Jan Dundáček, 51y punt return (Michal Srp kick)
4.čtvrtina
CZE - TD - 24:14 - Hynek Hrabík, 35y pass od Alana Kosniovského (Michal Srp kick)
 
Diváků: 2235
Rozhodčí: Ch.Ball, Wahl, Kumhera, Martinček, Ludvík, Ca.Ball
Počasí: Jasno, 24°C
 
Statistika zápasu