Home  /  Zprávy  /  Kvalifikace na ME juniorů: Česko - Nizozemsko 7:14

Kvalifikace na ME juniorů: Česko - Nizozemsko 7:14

(so) 21. srpen 2010, Michal Rosíval
Turnaj 4 týmů v Srbsku (v pátek "semifinále", v neděli finále a zápas o třetí místo)
Česko-Nizozemsko  7:14
Srbsko-Velká Británie 13:12
Mladí Češi v zápase hraném na 4x8 mint zklamali a po čtvrtinách 0:0, 0:0, 0:7, 7:7 soupeři podlehli. Jediný touchdown zaznamenal ... V neděli tak v podstatě pouze přátelském zápase nastoupí proti Britům, kteří podlehli domácím Srbům.
Nizozemci přitom vlastně k zápasu vůbec neměli nastoupit. Již v březnu totiž v první fázi kvalifikace podlehli Britům a z celé soutěže byli vyřazeni. V momentě kdy se ale ze druhé fáze odhlásilo Švýcarsko udělala EFAF "kouzlo, které lze použít nanejvýš dvakrát za sto let" a Nizozemsko dostalo druhou šanci. A když v neděli porazí Srby, tak půjdou do poslední fáze kvalifikace proti Francii. Přitom jejich přemožitel, Velká Británie, již vypadl.
S určitou dávkou sarkasmu si tedy mladí reprezentanti nemusí z porážky dělat velkou hlavu, protože na zapojení se do kvalifikace není nikdy dost pozdě a jedno místečko v další fázi se už vyloženě nabízí - do Rakouska má příští duben přijet Rusko a všichni víme, že je táááák daleko a jednu účast v Rakousku už Rusko (vloni na ME-B dospělých) zrušilo...