Home  /  Zprávy  /  Letem světem 22/2010

Letem světem 22/2010

(út) 7. září 2010, Michal Rosíval
Německo
Od poslední návštěvy, ještě před ME, proteklo hodně vody Rýnem i Labem a v GFL již k dohrání základní části zbývají jen dva odložené zápasy.
Berlin Adler, klubový mistr Evropy i napodruhé prohrál s Kielem a ani jeho další zápasy neskončily přesvědčivými výhrami. Nicméně prohry s Kielem jsou jediné dvě porážky Orlů v sezóně. Kiel prohrál jen jednou za celý rok a to hned v úplně prvním zápase - s Marburgem, který vyhrál jižní skupinu.
Jižní skupina je celkově slabší, nejenže v posledních dvou German Bowlech byly dva "severní" týmy, ale letošních 12 mezidivizních zápasů skončilo bilancí 10-1-1 pro sever a celou bilanci tak kazí paradoxně jen nejlepší tým základní části. Mezi skupinami je i značný rozdíl ve vyrovnanosti - vždyť poslední tým severu, Berlin Rebels, dosáhl rozdílu ve skóre pouhých minus 14 bodů. Na jihu posledni Weinheim pak -379 a i pátý Mnichov byl přes 200. Poslední týmy obou skupin budou hrát baráž proti vítězům druhých lig. Na jihu se jako vítěz rýsuje Saarland Hurricanes, takže by v GFL mohlo být přehurikánovo (Baltic Hurricanes jsou totiž už v Kielu).
Tabulka severu: Kiel 10-1, Berlin Adler 10-2, Dresden 6-6, Braunschweig 4-2-5, Essen 4-1-7, Berlin Rebels 3-2-7.
Tabulka jihu: Marburg 9-2, Schwäbisch Hall 9-3, Plattling 5-1-6, Stuttgart 4-8, Munich 3-9, Weinheim 0-11.
Ve čtvrtfinále hrají první se čtvrtými a druzí se třetími napříč divizemi.
 
Maďarsko
Po letní přestávce se rozeběhla i maďarská liga. O vítězi základní části se rozhodne nyní v neděli, kdy se střetnou Cowboys (5-0) a Wolves (3-0). V soutěži hraje 12 týmů, ale odehrají jen po šesti zápasech. Co bude následovat po ní, to není známo:-)
 
Rakousko
Rakouská liga skončila už dávno, nicméně jedna zajímavá zpráva by tu byla. Televize PULS4 (celoplošná televize, řekněme obdoba českého Barrandova, chytatelná na jihu českého uzemí v rámci jednoho z rakouských multiplexů) bude vysílat NFL. Rozsah je 17 zápasů v základní části (první zápas je neděle 22:00, což by asi mohl být obvyklý termín) a playoffs.
Ano, v konkurenci Sportu1/2 a zejména ESPN America se tato televizní nabídka může jevit jako nezajímavá, nicméně nutno podotknout, že k získání PULS4 stačí skutečně jen televize a anténa...
Mimochodem, pokud zavítáte na webové stránky ESPN America a polije vás studený pot a začnete přemýšlet o tom, kde vzít pět tisíc na NFL Game Pass, protože v neděli v sedm večer mají v programu baseball, tak mám radu - než podlehnete panice, tak si změňte vpravo nahoře lokalizaci na Česko a uleví se vám:-)
Doplnění: přinejmenším v prvních třech týdnech bude NFL vysílat i Nova Sport. Nova Sport bude vysílat zápas od 19:00, Sport 2 potom od 22:15 (a pondělní zápas).