Home  /  Zprávy  /  Letem světem 23/2010

Letem světem 23/2010

(čt) 23. září 2010, Michal Rosíval
Německo
Bohužel se zpožděním, tudíž krátce. Severní skupina potvrdila svoji převahu nad jihem a sever vyhrál tři čtvrtfinále. Jediné vítězství jihu zaznamenal Marburg, naopak selhal Schwäbisch Hall, který doma v přestřelce prohrál s Dráždanami. Adler doma snadno přehráli Plattling (Jenšík jeden tackle ve special týmu). Problémy měl Kiel, byť závěr nebyl tak dramatický, jak by rozdíl ve skóre mohl naznačoval.
Kiel Baltic Hurricanes - Stuttgart Scorpions 23:21
Berlin Adler - Plattling Black Hawks 17:3
Schwäbisch H.Unicorns - Dresden Monarchs 45:56
Marburg Mercenaries - Braunschweig Lions 31:21
V dvojzápasech o udržení, resp. postup zahájili dobře zástupci druhé ligy, když oba vyhráli na půdě zatím ještě prvoligistů. Wiesbaden už v podstatě může slavit postup, druhý dvojzápas je ale zcela otevřený.
Berlin Rebels - Düsseldorf Panther 41:43
Weinheim Longhorns - Wiesbaden Phantoms 7:45
Co je třeba dodat - Dusseldorf a Wiesbaden skončili ve svých skupinách druzí - za Monchengladbach Mavericks, resp. Saarland Hurricanes. Tyto dva týmy ovšem netradičně postoupili přímo do GFL, která příští rok bude čítat 14 týmů a od roku 2013 dokonce 16.
Co je poměrně zvláštní - tyto změny byly německým svazem oznáměny před měsícem! V tak fotbalově rozvinuté zemi je tak dost s podivem, že měsíc před koncem soutěží se změnil jejich závěr (kdo kam postoupí z GFL2).
 
Maďarsko
Mají po základní části. Ze zápasu o první místo nebylo nic. Wolves nad Cowboys vyhráli jasně 45:7. Wolves se v semifinále potkají s Újbuda Rebels, Cowboys pojedou do Nyíregyházy. Wolves byli v základní části neporaženi (6-0), Tigers (Nyíregyháza) a Cowboys 5-1, přičemž oba prohráli právě s Wolves. Rebels měli také pět výher a prohráli s Cowboys. Protože ligu hrálo 12 týmů, tak o pořadí v tabulce rozhodoval trochu i samotný los, nicméně semifinalisté by na prvních čtyřech místech skončili asi při jakémkoliv rozlosování.