Home  /  Zprávy  /  Pilsen Patriots nebudou hrát ČLAF 2011

Pilsen Patriots nebudou hrát ČLAF 2011

(čt) 3. únor 2011, Michal Rosíval
Klub Pilsen Patriots včera skrze svého prezidenta Tomáše Sedáčka informoval o nenastoupení do ČLAF 2011. Jako důvod byly uvedeny finanční situace klubu a nedostatečná hráčská základna. Cílem Patriots pro letošní rok tak bude práce s juniorským týmem, který by měl postupně vytvořit základ nového týmu dospělých.
Se snížením počtu účastníků v ČLAF A na osm musí dojít k přepracování úvah o hracím systému. Nejpravděpodobněji se jeví varianta každý s každým jednou a dva zápasy navíc, tedy zachování původní představy osmi zápasů pro každý tým. V takovém případě by nebylo nutné měnit ani předběžně přislíbený začátek sezóny v sobotu 16.dubna. Definitivní podoba sezóna (přinejmenším tak definitivní, jak ve světle těchto okolností může být) by měla být zveřejnna v horizontu jednoho týdne. Podoba ČLAF B bude oznámena v polovině února a to i s ohledem na rozhodnutí Plzně.
Špatné zprávy mohou mít i dobrou podobu - nyní je ČLAF skutečně jako AFL. Nezbývá doufat, že se z rakouské lgy už nikd neodhlásí...