Home  /  Zprávy  /  Letem světem 13/2011

Letem světem 13/2011

(ne) 29. květen 2011, Michal Rosíval
EFL
Tirol Raiders - Vienna Vikings  13:10
Berlin Adler - Graz Giants  32:30
Defenzivní bitva v Innsbrucku, v poločase 7:7, po přestávce šli Vikings do vedení krátkým field goalem. Raiders měli celý zápas velké problémy se skvěle hrající defense Vídně, ale jeden drive se přeci jen povedl. Ale méně než yard od endzony přišel QB Callahan při možná touchdownovém runu o míč tak, že mu jej obránce doslova ukradl z rukou. Šest minut před koncem mohli Vikings získat míč, ale na čtvrtý down se při puntu dopustil roughing the kicker, na míči zůstali Raiders a dvě minuty před koncem srovnali na 10:10. Následná possession Vikings trvala jen zhruba třicet vteřin a po tři-a-ven se k míči znovu dostali Raiders. Drivem se dostali znovu na dostřel field goalu a pozici ještě podstatně vylepšilo nesportovní chování Vikings. V čase 0:05 si Raiders vzali timeout a připravili se na field goal. Těsně před snapem si ještě timeout "jako z amerického filmu" vzali Vikings, ale kicker se rozhodit nenechal a s vypršeným časem zápas rozhodl.
Berlín, obhájce titulu z loňska, v poločase prohrával 0:21 a vše bylo jasné. Ale jakokby si Giants vzpomněli na svůj první letošní zápas. V něm vedli v AFL nad Raiders 13:0 v poločase a dokázali prohrát. A pak že do jedné řeky nejde vstoupit dvakrát. Za stavu 17:24 získali Adler překvapivý onside kick, otočili na 25:24, následný řádný kickoff Graz nedokázal získat a Berlín znova trestal na 32:24. Graz ještě dal touchdown na 32:30, ale srovnat nedokázal.
Lightmotivem Eurobowlu tak bude souboj Adler se svým loňským trenérem Fatahem.
 
EFAF Cup
Thonon Black Panthers - Kragujevac Wild Boars  22:35
London Blitz - Søllerød Golddiggers
Srbský tým zažívá předloňskou sezónu Prague Panthers. Jen na Thonon narazili teprve v semifinále. Na soupeře si musí ještě týden počkat.

Německo
Mönchengladbach Mavs - Kiel Baltic Hurricanes  20:27
Dresden Monarchs - Düsseldorf Panther  23:24
Wiesbaden Phantoms - Marburg Mercenaries  7:21
Saarland Hurricanes - Munich Cowboys  14:20
Essen Assin.Cardinals - Braunschweig FFC
Plattling Black Hawks - Stuttgart Scorpions
Neporažené týmy jsou Kiel na severu, Schwäbisch Hall a Marburg na jihu.
 
Polsko
Wrocław Devils - Warsaw Eagles  36:13
Gdynia Seahawks - Kraków Tigers  39:20
Białystok Lowlanders - Bielawa Owls  9:39
Zagłębie Steelers - Wrocław The Crew
Poznań Kozły - Silesia Miners
Devils minulý týden prohráli s Crew, ale tento týden si spravili chuť s dosud neporaženými Eagles a vše nasvědčuje tomu, že i letos bude polská liga plně wroclawském duchu.