Home  /  Zprávy  /  Letní program seniorského národního týmu

Letní program seniorského národního týmu

(po) 18. červenec 2011, Radek Janhuba
 Seniorská reprezentace se schází v pondělí ke krátkému soustředění před odjezdem na Turnaj čtyř týmů do italského Luina. V Praze se na kempu sejde 45 hráčů, kteří absolvují čtyři tréninky, které připraví tým na první zápas proti Teamu USA Eagles složenému z bývalých univerzitních hráčů doplněných o americké hráče hrající v evropských ligách.

Po dvou tréninkových dnech se tým ve středu přesune do Itálie ke svému prvnímu utkání ve čtvrtek večer. Druhou dvojici na turnaji tvoří domácí Itálie a Hohenems Blue Devils, kteří naskočili do turnaje po těžkostech s týmy Slovinska a Švýcarska. Podle výsledků prvních zápasů se ustanoví dvojice pro sobotní zápasy o třetí místo a celkového vítěze.

Turnaj v Itálii je dalším krokem v přípravě reprezentace na ME 2013 a svým modelem by měl posloužit k nácviku jak se vypořádat s turnajovým denním rytmem zápas-volno-zápas. V neposlední řadě slouží k vyzkoušení a začlenění nových členů širšího výběru jako jsou bratři Tománkové z Panthers, Jiří Kohut z Bobcats, Petr Plaček ze Stallions, Matěj Večes a Jan Jadrný z Black Hawks a další.