Home  /  Zprávy  /  ČLAF 2012

ČLAF 2012

(ne) 4. prosinec 2011, Michal Rosíval
Část ze zápisu ze zasedání Parlamentu ČAAF (celé bude zveřejněno později) týkající se ČLAF v roce 2012.
 
Týmy se v podstatě jednomyslně vyjádřily pro třídivizní formát ČLAF 11s, ve kterém by týmy byly rozděleny následovně:
Divize A: Black Hawks, Panthers a případně Monarchs
Divize B: Steelers, Alligators
Divize C: Lions, Stallions, Bobcats, Titans, Patriots, Bucks a případně jakýkoliv další
 
Systém v divizi A (varianta bez Monarchs): 2x mezi sebou a 1x proti divizi B. Celkem čtyři zápasy. Tabulka počítaná ze všech zápasů.
Systém v divizi B (varianta bez Monarchs): 1x proti divizi A, 1 dvojzápas (defacto by z pohledu počítání tabulky šlo o zápas hraný na 8 čtvrtin) mezi sebou a 1x proti týmům v divizi C, přičemž pokud by byla divize C velmi široká, některý zápas by bylo možné vynechat. Celkem mezi 8 až 10 zápasy (přesné číslo nyní nelze určit s ohledem na jistou míru nejistoty v divizi C).
Systém v divizi C (varianta bez Monarchs): 1x proti divizi B (nicméně viz výše) a 1x mezi sebou (s případnou stejnou výjikou). Celkem mezi 6 až 8 zápasy. Tabulka by byla společná pro divizi B i C a počítaly by se jen zápasy proti soupeřům z těchto divizí.
Playoffs (varianta bez Monarchs): A1, A2, BC1 a BC2 do semifinále. Pro zbývající týmy by mohly být připraveny „bowl zápasy“.
 
Systém v divizi A (varianta s Monarchs): 2x mezi sebou a Monarchs proti oběma týmům v divizi B, Black Hawks a Panthers jen proti jednomu týmu. Celkem pět/šest zápasů. Tabulka je otázkou.
Systém v divizi B (varianta s Monarchs): 2 zápasy proti divizi A (viz výše), 1 dvojzápas (viz výše) mezi sebou a 1x proti týmům v divizi C (opět viz výše).
Systém v divizi C (varianta s Monarchs): Beze změny.
Playoffs (varianta s Monarchs): A1, A2 do semifinále. A3, BC1, BC2 a BC3 do čtvrtfinále. Pro zbývající týmy by mohly být připraveny „bowl zápasy“.
 
Soutěž by začala 24.března a skončila 29. nebo 30.června.
K účasti jednotlivých týmů je potřeba zmínit tyto poznámky: Účast Monarchs závisí jak na zájmu slovenského klubu (který ale byl naznačen), tak na splnění podmínek daných ČAAF, v prvé řadě na oddlužení, dále na respektování řádů ČAAF. Účasti Bucks zatím v cestě stojí nečlenství v ČAAF a na straně týmu i vyjádřená podmínka, že Bucks 11s soutěž ČAAF budou hrát pouze v případě sloučení ČAAF s A7. V opačném případě Bucks soutěže ČAAF hrát nechtěji.
 
7s úrověň nyní zatím nelze určit, neboť počet účastníků je nejistý a nejistý je i samotný formát. 7s divize bude určena až po rozhodnutí o integraci A7 a kluby se k tomu tedy vrátí na jarním zasedání. Zájem o sedmičkovou soutěž ČAAF každopádně jasně projevili zástupci Blades.
 
Tato stanoviska následně zhodnotí Rada ČAAF a v jejich duchu soutěž vyhlásí.