Home  /  Zprávy  /  Martin Kocián odstoupil z pozice trenéra národního týmu

Martin Kocián odstoupil z pozice trenéra národního týmu

(čt) 22. březen 2012, Michal Rosíval
Martin Kocián dnes předsedovi ČAAF sdělil svoji rezignaci na funkci trenéra národního týmu. K rozhodnutí dospěl na základě dlouhé a pečlivé analýzy a důvodem pro jeho rozhodnutí je celková situace v českém fotbale a konkrétně přístup hráčů k reprezentaci.
Další postup při řešení otázky nového trenéra bude otázkou následujících týdnů a bude záviset na vyřešení financování asociace. V případě pozitivního výsledku problematiky financování bude v horizontu týdnů vypsáno výběrové řízení na pozici hlavního trenéra národního týmu, který jej povede na ME skupiny B v příštím roce včetně přípravné fáze začínající již letos. Pokud financování asociace zůstane nedořešené, tak v důsledku rozhodnutí klubových delegátů o snížení příspěvků na provoz asociace bude celý rok 2012 z hlediska reprezentace "vynechán" a výběrové řízení bude vypsané až na sezónu 2013 a jeho vyhodnocení by bylo jedním z prvním úkolů v tu dobu čerstvě zvoleného vedení ČAAF.
Pro rok 2012 se dočasně pozastavuje i projekt trenérského poolu určeného začínajícím týmům. Tento projekt je úzce spjatý se školením trenérů, jehož pokračování je rovněž ohroženo. Martin Kocián svůj zájem o pokračování trenérských klinik vyjádří do konce ČLAF. Momentálně nemá ČAAF připraveného žádného potenciálního zástupce.