Home  /  Zprávy  /  Letem světem 18/2012

Letem světem 18/2012

(st) 18. červenec 2012, Michal Rosíval

Polsko
Gdynia Seahawks - Warsaw Eagles 52:37
Jedna část informace je, že titul se po letech přesunul z Wroclawi na sever Polska a Seahawks slaví. Ta podstatnější a možná až neuvěřitelná je finále jako celek.
23000 (slovy: dvacetři tisíc) diváků na finále polské ligy. Ještě jednou: 23000 diváků na finále polské ligy. Před zápasem mělo vedení polské asociace cíl mít na stadioně 15000 lidí, což se jevilo jako vpravdě "polsky odvážné", zejména když na obě semifinále přišly celkem dvě tisícovky a vzdálenosti v Polsku nejsou malé. Realita? Za posledních 10 let v Evropě na žádný zápas amerického fotbalu nepřišlo s výjimkou zápasů NFL (Europe) více lidí. Helmu dolů, závidět může a musí nejen "malé" Česko, ale i giganti jako Rakousko i Německo...

Rakousko
Tirol Raiders - Graz Giants 48:42
Vienna Vikings - Danube Dragons 48:32
Semifinále AFL. Oba zápasy měly výbornou úroveň a oba se dají nejlépe shrnout slovy - vyrovnané zápasy, na konci kterých favorité našli cestu k vítězství a potvrdili svoje role.
V Innsbrucku za domácí nastoupil i QB Kyle Callahan, který možná ne přímo zářil, ale těžko zpochybnit, že jeho start měl velmi významný podíl na výhře. Mužem zápasu byl ale RB Talib Wise, který Giants zničil 251 yardy a čtyřmi touchdowny. Akci zápasu pak předvedli společně, když si hned v úvodu prohodili role a Wise našel v endzóně passem Callahana. I na straně Grazu byly nejvíce vidět očekávané hvězdy, Chris Gunn a Armando Ponce de Leon.
Také v nedělním zápase domácí favorit zápasu musel skóre otáčet a povedlo se mu hlavně díky velkým akcím. QB Christoph Gross zkompletoval jen 13 z 31 passů, ale každý třetí chycený skončil touchdownem.
Austrian Bowl se hraje 28. července (den před českým finále) od 20:30 ve Vídni na stadionu Vikings a pokud vám někdo bude tvrdit, že na Hohe Warte hraje domácí výhoda velkou roli, tak mu rozhodně věřte!