Home  /  Zprávy  /  Řada zápasů prvního víkendu ČLAF musela být odložena (aktualizace 4.4.)

Řada zápasů prvního víkendu ČLAF musela být odložena (aktualizace 4.4.)

(pá) 29. březen 2013, Michal Rosíval

Update 4.4., 12:30
Zápas PBP-ALL by se měl odehrát dle termínové listiny.
Zápas BUL-BOB by se měl odehrát dle termínové listiny.

Update 2.4., 22:00
1.víkend
Zápas PBP-ALL by se měl odehrát. Ve čtvrtek v 12:00 dojde k rozhodnutí, zda-li nebude přesunut do jiného areálu.
Zápas BUL-BOB by se měl odehrát.
Ostatní zápasy jsou odloženy. Zatím na neurčito.
2.víkend
Zápasy PBP-LIO a STA-BUL by se měly odehrát.
Zápas STE-ALL se v případě nutnosti odehraje v náhradním areálu.
Zápasy MUS-TIT a KNI-SGR se hrají na umělé trávě a s jejich odehráním není problém.
Zápasy PTR-HIP a GLA-BUC by se měly odehrát.

Vzhledem k přetrvávajícím problémům s počasím byly všechny zápasy prvního víkendu ČLAF B odloženy. Pořadatelé všech čtyř zápasů oznámili, že buď nebudou mít hřiště k dispozici nebo je to vysoce pravděpodobné (odhady se pohybovaly kolem 95% v neprospěch hraní). Vzhledem k předpovědi počasí (lehce nad nulou, opakované srážky) pro celý příští týdenje navíc vysoce nepravděpodobné, že by stav hřišť měl projít zázračnou změnou.
Z toho důvodu bylo rozhodnuto sekretářem ČAAF o odložení celého prvního víkendu (pozn.: jeden zápas byl odložen již předem). Na žádném z hřišť se buď nedalo hrát nebo jen za cenu vysokou až nereálnou, jako odklízení vrstvy sněhu hrably apod. Navíc i kdyby během týdne sníh (konečně...) zmizel, tak budou trávníky ve velmi špatné kondici, protože letošní březen se v tomto bohužel extrémně nevyvedl a stav je, samozřejmě pouze optikou fotbalovou, kalamitní.
S ohledem na nízkou pravděpodobnost, že nastane výrazná změna je nízká (sami pořadatelé jí dávali 5%, přičemž vesměs hrají v areálech, které jim bohužel neříkají pane) a je zcela zbytečné, aby dotčené kluby musely objednávat cestování, sanitky nebo snad složitě udržovaly hřiště v herní pohotovosti přes poměrně nejistý výsledek. Pokud by ke změně charakteru počasí nedošlo, tak by patrně bylo kritizováno, pro změnu, to, proč se nemohly zápasy odložit dříve a klubům tak ušetřit peníze. Podstatné je, postup a rozhodnutí odkládat raději dříve než na poslední chvíli byl s týmy vesměs konzultován a byly mu nakloněny.
Rozhodnutí o náhradních termínech bude učiněno až poté, co bude známo, jak dopadnou zápasy druhého hracího víkendu. Ve hře je vtěsnání zápasů do existující termínové listiny i jejich odehrání v rezervním týdnu před playoffs.
O zápasech druhého víkendu bude rozhodnuto později, dva ze zápasů se hrají na umělé trávě, kde by problém nastat neměl, Gladiators a Patriots se vyjádřili, že zatím si nemyslí, že by se nemělo hrát a výhled je tedy pozitivní.
V ČLAF A byl ze stejného důvodu odložen zápas Steelers-Stallions. Pravděpodobným náhradním termínem bude neděle 16. června. To za předpokladu, že nedojde k odložení zápasů druhého víkendu.
Rozhodnutí o zápasech Bulldogs-Bobcats a Black Panthers-Alligators padne v nejbližší možné době, trnavský zápas spíše odložen, pražský zápas bude pravděpodobně přeložen na hřiště s umělou trávou a bude tedy odehrán v naplánovaném termínu.
S jistotou se 13.4. odehraje zápas Steelers-Alligators (buď v Porubě nebo na náhradním hřišti) a pro zápas Black Panthers-Lions platí, v případě nutnosti, platí totéž co pro zápas PBP-ALL. Určitá nejistota panuje u zápasu Stallions-Bulldogs, nicméně domácí se již snaží i o náhradní alternativu.

Snímky pořízené v neděli v Ostravě


Předpověď pro Ostravu (screenshot pořízen na pocasi.divoch.cz)