Home  /  Zprávy  /  Bulldogs vyhráli A2. Jak to bude dál?

Bulldogs vyhráli A2. Jak to bude dál?

(po) 27. květen 2013, Michal Rosíval

Zápasy posledního květnového víkendu
O víkendu si Bulldogs zajistili první místo v A2, Lions si zajistili výhodu domácího prostředí v semifinále a Sígrs a Patriots postup do playoffs.
Detaily všech víkendových zápasů naleznete na zápasových profilech (kliknutím na výsledek na hlavní stránce nebo v sekci výsledků). Ze zápasů Pitbulls-Knighs, Mammoths-Bucks, Mustangs-Gladiators a Alligators-Lions jsou k dispozici i fotogalerie.

Níže uvedené scénáře nelze brát zcela doslova, pracují s realistickými předpoklady, tzn. neuvažují kontumace, řetězce naprosto senzačních výsledků apod.

ČLAF A
Lions: Svoje semifinále budou hrát proti Brnu nebo Pardubicím doma. Pravda, teoreticky by to mohlo i proti Steelers a to v Ostravě, ale to opravdu jen teoreticky.
Black Panthers: Budou hrát proti Bulldogs. O tom kde se bude hrát, rozhodne jejich sobotní zápas v Trnavě.
Bulldogs: Platí totéž, co pro PBP.
Alligators: Naprosto jednoduché počty - jedna výhra proti Stallions znamená postup do semifinále proti Lions, prohra proti Stallions znamená vyřazení.
Steelers: Teoreticky ještě žijí, prakticky jsou však vyřazeni.
Stallions: Viz Alligators.
Bobcats: Jsou vyřazeni naprosto.

ČLAF B
Sígrs (pokud by základní část skončila teď, tak budou #1): Jistě postupují do playoffs. Pro první místo ve skupině stačí výhra nad Mammoths. Sígrs samozřejmě hrají o #1, při předpokládané rovnosti s Patriots (pokud oba skončí s bilancí 6-0) rozhodne kvalita soupeřů. Zatím velmi těsně "vedou" Sígrs (.471 ku .467), ale protože chybí vzájemný zápas, tak to není v moci Sígrs.
Dietos (#4): Na druhém místě ve skupině jsou nyní díky kvalitě soupeřů, které porazily, ale to nyní není podstatné. Pokud porazí Přerov i Znojmo, postoupí z druhého místa a budou nasazeni jako #4 (Hellboys prohrají se Sígrs) nebo #5 (Hellboys ještě aspoň jednou prohrají). Pokud porazí jenom Mamuty, tak postoupí a to z druhého nebo třetího místa. Pokud porazí jenom Knights, postoupí ze třetího místa. Pokud oba zápasy prohrají, tak skončí ve skupině čtvrtí a nepostoupí.
Mammoths (#7): Dvě výhry znamenají první místo ve skupině, jeden ze zápasů je ale proti Sígrs, takže tato varianta není z nejpravděpodobnějších. Pro Mammoths naštěstí stačí porazit Dietos, v takovém případě postoupí z druhého nebo třetího místa. Cesta vede i přes dvě prohry, pak by ale 2x muselo prohrát i Znojmo.
Knights (-): Výhra nad Dietos bude stačit (pokud nenastane kombinace, že by Mammoths prohráli se Šumperkem, ale porazili Bílovice). Samotná výhra nad Hellboys musí být doprovedena i výhrou Šumperka nad Přerovem, jinak by Knights se třemi výhrami nepostoupili. Dvě výhry vysoce pravděpodobně zajistí druhé místo ve skupině.
Pitbulls (-): Jsou zatím jediným jistě nepostupujícím týmem.
Patriots (#2): K vítězství ve skupině stačí jistě jakákoliv výhra. Jinak platí totéž, co pro Sígrs
Hellboys (#5): Pro postup potřebují porazit Blades. A k druhému místu potřebují výhry dvě, tzn. Blades a k tomu proti Knights nebo proti Sígrs.
Hippos (#8): Jeví se jako celkem pravděpodobné, že budou mít 4 výhry a postoupí bez pomoci ostatních. Pokud by vyhráli jen jednou, tak potřebují, aby Blades dvakrát prohráli.
Blades (-): Musí porazit Budějovice. To by mělo stačit. Samotná výhra nad Plzní by nestačila.
Warriors (-): Teorie zní porazit oba pražské týmy a fandit Pitbullům proti Hippos. Ale ani to by asi nestačilo, takže prakticky out.
Titans (#3): Jakoby už měli zajištěný postup, leda by doma prohráli s Gladiators a ještě by se sešla hromada dalších výsledků. Dále viz Bucks.
Bucks (#6): Musí porazit Rangers, aby postoupili do playoffs. Pokud se tak stane, tak zápas s Titans bude přímý souboj o první místo ve skupině. Při nejpravděpodobnějším scénáři, tzn. Bucks porazí Trutnov, ale prohrají s Titans nastane poměrně bizardní scénář, protože oba týmy by na sebe skoro jistě narazily i v playoffs a to o šest dní později (ale v Liberci).
Rangers (-): Pokud porazí Bucks, tak lze říct, že postoupí ze druhého místa.
Mustangs (-): Prakticky vyřazeni.
Gladiators (-): Prakticky vyřazeni.