Home  /  Zprávy  /  Další vývoj v ČLAF - playoffs v ČLAF B bylo o týden posunuto

Další vývoj v ČLAF - playoffs v ČLAF B bylo o týden posunuto

(po) 3. červen 2013, Michal Rosíval

Odehraný víkend
V ČLAF A i ČLAF B proběhly nejjednoznačnější víkendy, letos poprvé všechny zápasy skončily ku nule, v ČLAF B dokonce letos rekordními rozdíly.
Zápasy ČLAF A jsou již zdokumentovány články, fotografiemi i statistikami (zápas Lions).

O víkendu byla odložena také řada zápasů a osud jejich i osud zbývajících zápasů je následující
ČLAF A
Zápas Bobcats-Alligators se odehraje v sobotu 15.6.
Zápas Stallions-Lions2 byl anulován, protože není možné nalézt náhradní termín.
Zápas Bulldogs-Steelers je naplánovaný na 8.6. a s jeho odehráním by neměl být žádný problém.
Zápas Lions2-Bobcats je naplánovaný na 8.6. a pokud situace v Praze neumožní uskutečnění zápasu, bude zápas patrně anulován.
Zápas Alligators-Stallions je naplánovaný na 8.6. (uskutečnění tohoto zápasu je zcela nezbytné, protože jde defacto o čtvrtfinále). Pokud jej nebude možné odehrát v plánovaném termínu, bude povinností pořadatele zajistit náhradní termín následující víkend. V takovém případě by byly anulovány zápasy Bobcats-Alligators a Steelers-Stallions, které již na víkend 15.-16.6. jsou přesunuty.
Všechny nové termíny jsou již zaneseny v termínové listině a měly by se zobrazovat na webu.
Známé a potvrzené jsou i semifinálové temríny - Lions (proti Alligators nebo Stallions) budou hrát v sobotu 22. června, Black Panthers proti Bulldogs v neděli 23. června.
ČLAF B
Zápas Warriors-Mustangs se odehraje v sobotu 22.6.
Již nyní byl odložen zápas Hippos-Pitbulls a to na neděli 23.6.
Změny u dalších zápasů naplánovaných na nejbližší víkend zatím nejsou hlášeny, nicméně zejména zápas Sígrs-Hellboys je v určitém ohrožení.
Kvůli odložení již čtyř zápasů na původně volný týden (který sice slouží jako prostor k dohrávkám, nicméně nikoliv v takovém rozsahu) a vytvoření dalšího manévrovacího prostoru rozhodla Rada o posunutí playoffs ČLAF o jeden víkend. Víkend 29.-30. června tedy bude volný (pakliže do něj nebude odložen ještě nějaký zápas) před playoffs a finále se uskuteční až o víkendu 20.-21. července.
Zbývající program ČLAF B by se již měl zobrazovat na webu.

Tabulky ČLAF B

Pozn.: Tabulky na hlavní stránce ČAAF jsou informativní, při shodném poměru výher a proher nedokáží zohlednit veškerá kritéria seřazující týmy v takových případech.
Power Rankings na facebookovém profilu nemá s pořadím týmů v tabulkách společného vůbec nic. Jde o jakousi prognózu kvalit všech týmů dle subjektivních pocitů. Princip power rankingu je shodný na všech webech a je známým nástrojem pro všechny fanoušky (nejen) fotbalu. Každý subjekt může samozřejmě vytvářet vlastní power rankingy. Ten tvořený ČAAF se snaží maximální možnou měrou zohlednit reálnou sílu všech týmů.

Scénáře dalšího možného vývoje
Níže uvedené scénáře dalšího možného vývoje nelze brát zcela doslova, pracují s realistickými předpoklady, tzn. neuvažují kontumace, řetězce naprosto senzačních výsledků apod.
ČLAF A
Lions: Do semifinále postoupí jako #1 a budou hrát v sobotu 22. června doma. Buď proti Brnu nebo proti Pardubicím.
Black Panthers: V semifinále budou hrát v neděli 23. června doma proti Bulldogs.
Bulldogs: V semifinále budou hrát v neděli 23. června v Praze proti PBP.
Alligators: Naprosto jednoduché počty - zápas proti Stallions je jakési čtvrtfinále.
Steelers: Teoreticky ještě žijí, prakticky jsou však vyřazeni.
Stallions: Viz Alligators.
Bobcats: Jsou vyřazeni naprosto.
ČLAF B
Zápasy odehrané o víkendu na obraz playoffs měly pramalý vliv a jejich výsledky byly očekávané. Titans si zajistili postup do playoffs, Patriots první místo ve skupině a nejhůře druhé nasazení v playoffs.
Jinak platí velmi podobné scénáře jako před týdnem.