Home  /  Zprávy  /  Začíná playoffs, do semifinále postoupí Brno, nebo Pardubice

Začíná playoffs, do semifinále postoupí Brno, nebo Pardubice

(čt) 6. červen 2013, Michal Rosíval
ČLAF A, Brno Ragby Bystrc, sobota 8.6., 14:00

Brno Alligators

vs

Pardubice Stallions

Alligators si podruhé v řadě přesunuli na poslední chvíli svůj domácí zápas do Bystrce a budou doufat, že to tentokrát bude mít lepší efekt než minule proti Lions. Před dvěma týdny za celý zápas naběhali 24 a naházeli 11 yardů. K tomu dva ztracené fumbly a dva interceptiony. Pozitivem bylo udržení rushing útoku Lions na průměru 2.7 yardu, což by bylo proti Petrovi Plačkovi jistě vítané. Zápas naplánovaný na minulý víkend v Příbrami spláchla voda.
Stallions také staví spíše na rushing útoku a post quarterbacka je slabinou. Nicméně 8 touchdownů dali Pardubice vzduchem a jen 4 po zemi, takže je to možná relativní (Brno tento poměr má 2-11, takže vzduchem nebezpečí opravdu nehrozí). Pro oba týmy platí, že vítězství znamená postup do semifinále proti Lions a proto je tento zápas jakýmsi čtvrtfinále.

 

ČLAF A, Praha Hostivař, sobota 8.6., 14:00

Prague Lions B

vs

Příbram Bobcats

Samozřejmě, že jde o zápas čistě pro radost. Možná ještě větší, než bylo původně myšleno, protože pražská situace s hřišti není dobrá a je velmi pravděpodobné, že hřiště v Hostivaři nebude k dispozici a ze zápasu by mohla být jen scrimmage.

 

ČLAF A, Trnava Energo, sobota 8.6., 14:00

Trnava Bulldogs

vs

Ostrava Steelers

Bulldogs si minulý týden vyzkoušeli velký fotbal, nedopadlo to úplně ideálně a sebevědomí teď budou nahánět na Steelers. A proto už v Ostravě vyhráli drtivě, návrat do pohody před playoffs by neměl být problém.
Ačkoliv je to hodně teoretické, Steelers pořád z playoffs vyřazeni nejsou a pořád tedy hrají o postup. Přinejmenším do sobotního večera.

 

ČLAF B, Brno Ragby Bystrc, neděle 9.6., 14:00

Bílovice Sígrs

vs

Budweis Hellboys

I tento zápas byl v týdnu přesunut do Bystrce, ale Sígrs zachovali neděli, takže je po sobotní bitvě v "áčku" asi nečeká dokonale střižený trávník. Sígrs hrají o #1 a potřebují výhru, postup do playoffs mají zajištěný, první místo ve skupině si můžou zajistit za týden proti Mammoths. Hellboys ještě postup jasný nemají, ale prohra je ze hry nevyřadí. Body budou hledat později.

 

ČLAF B, Šumperk, neděle 9.6., 14:00

Šumperk Dietos

vs

Přerov Mammoths

Dva 3-1 týmy a vítěz jejich vzájemného zápasu si zajistí postup. I poražený neztratí naději, ale pokud by tím poraženým byli Mammoths, tak budou mít minimálně problém. Dietos má na postup dvě možnost - buď v neděli nebo za týden proti Knights.

 

ČLAF B, Trutnov, neděle 9.6., 17:00

Trutnov Rangers

vs

Pardubice Bucks

A ještě jeden přímý souboj o postup. Tentokrát by to sice nebyl postup stoprocentní, ale tvrzení, že vítěz postupí do playoffs se pravdě velmi blíží. Na rozdíl od zápasu v Šumperku zde ale platí, že místo je k dispozici jenom jedno a poražený bude vyřazen.