Home  /  Zprávy  /  Čtyři vyrovnaná čtvrtfinále určila semifinalisty ČLAF B

Čtyři vyrovnaná čtvrtfinále určila semifinalisty ČLAF B

(st) 10. červenec 2013, Michal Rosíval

Čtvrtfinálové zápasy byly vyrovnanější než se možná čekalo a ČLAF B zase jednou potvrdila, že co se zajímavosti zápasů ve smyslu jejich (ne)předvídatelnosti předčí A divizi.
Dva zápasy skončily o touchdown, přičemž Dietos rozhodli až 11 sekund před koncem zápasu. Titans vyhráli o dva touchdowny a nejjasněji, o tři touchdowny, vyhráli Patriots. To se možná i dalo čekat, ale že Mammoths povedou v Plzni v průběhu zápasu 18:0, to se asi čekalo o dost méně.
Semifinálové zápasy se odehrají v sobotu v Plzni a Brně, finále bude o týden později pořádat vítěz zápasu Patriots-Dietos. Ať se bude hrát v Plzni nebo Šumperku, zápasu bude v sobotu.
 

ČLAF B, Brno Ragby Bystrc, sobota 13.7., 14:00

Bílovice Sígrs

vs

Liberec Titans

Sígrs letos ještě neprohráli a to čtyři ze sedmi zápasů odehráli proti týmům, které postoupily do playoffs. Včetně loňské ČLAF C drží šňůru 22 výher v řadě. Sígrs jsou s přehledem nejzkušenější tým nejen v ČLAF B, nejmladšímu členovi bude 23 let a prosazují se hlavně po zemi.
Titans už pocit prohry zažili a to po vyrovnaném zápase s Patriots. Vše ostatní vyhráli, vždy více než o jedno skóre, ale... ale neporazili nikoho, kdo by se dal označit v rámci ČLAF B za nadprůměrný tým. Po zemi dali letos ještě víc touchdownů než Sígrs, přes 85 %.

 

ČLAF B, Vochov, sobota 13.7., 16:00

Pilsen Patriots

vs

Šumperk Dietos

Vítěz, i když jenom díky losu, základní části, neporažení Patriots, jsou zatím mistry druhých poločasů. Případně se na věc lze podívat i opačně - Plzeňáci hlavně doma začínají pravidelně velmi zlehka. Proti Hellboys v poločase prohrávali 0:6, nakonec vyhráli 27:6. Proti Titans v poločase 0:12, nakonec 19:15. A ve čtvrtfinále proti Mammoths prohrávali dokonce 0:18. I když pravda, proti Přerovu vedli "už" v poločase. Patriots jsou třetím ze čtvrtfinalistů, jejichž touchdowny padají hlavně po zemi.
Proti tomu Dietos, ti mají více touchdownů vzduchem. Samorostlý styl, který dokáže bavit, pro Šumperk znamená 6 výher v řadě. A pokud Patriots otočili 3 zápasy, tak Dietos otočili dokonce čtyři zápasy. Pokud platí, že vítězná taktika se nemění, tak začátek zápasu může přinést neobvyklou situaci.

 

ČLAF B, Liberec Dubový vrch, neděle 7.7., 15:00

Liberec Titans

vs

Trutnov Rangers

Ačkoliv jde o zápas týmu nasazeného jako číslo tři proti šest, tak přeci jen... Rangers postoupili hlavně zásluhou velmi slabé skupiny (týmy skupiny střed dokázaly vyhrát jediný meziskupinový zápas z deseti možných). Možný scénář velmi naznačuje vzájemný zápas ze skupiny, kteří Titans vyhráli 48:12.