Home  /  Zprávy  /  PBP i podruhé porazili Lions

PBP i podruhé porazili Lions

(po) 12. květen 2014, Vladimír Koča

Odveta za první kolo z poloviny dubna vyšla znovu lépe pro Black Panthers. Lions se v mezidobí rozehráli, když porazili Trnavu a Brno, ale v sezóně suverénní černí panteři byli pro lvy těžkým soupeřem.

PBP měli volno v rakouské AFL, a do zápasu tak naskočili i hráči „rakouského“ týmu. Hrál například Daniel Krejbich, Tomáš Svoboda a další, kteří toho zatím v české lize moc neodehráli. Jednou z výrazných postav, které zůstaly v civilu za sideline, byl quarterback Kyle Newhall-Caballero, jenž své místo pravidelně pro českou ligu přepouští Janu Dundáčkovi.

Domácí byli v průběhu utkání lepším týmem, Lions dlouho hledali útočný recept na posilami vyztuženou obranu, který se jim ale podařilo najít až v poslední čtvrtině. Do té doby se dvěma krátkými, ale velmi obratnými běhy prosadil Dundáček, který po vzoru svého kolegy Newhall-Caballera doběhl pro touchdowny. Černí panteři vedli do poločasu 14:0, a to i když se Marek Hruboň dvakrát z velké vzdálenosti (cca 46y a 55y) dvakrát neprosadil. Jeden z pokusů šel velmi těsně přes tyč, Hruboň byl blízko k překonání magické 50yardové fieldgoalové hranice.

Výborně v celém zápase běhal Matěj Reinvart, který byl po právu vyhlášen nejlepším hráčem utkání z týmu PBP. Z jednoho souboje před endzónou ale odešel polámaný a jeho místo přebral Ondřej Víšek, který přidal další touchdown na konto domácího týmu.

V závěru zápasu měly oba celky nervy na pochodu a těžce nesly některé výroky rozhodčích. Domácí Daniel Balažovič například zachytil dlouhý pass od Dundáčka, ale pomohl si v souboji s cornerbackem, za což byl „odměněn“ offensive pass interference, která se domácí sideline příliš nelíbila. Následovalo dvojité posunutí útoku zpět za nesportovní chování. Skóre korigoval za Lions Marek Suchý, jenž zachytil dlouhý pass od Torrese, zbavil se cornerbacka a doběhl si pro touchdown.

Autor: Vladimír Koča

Detail zápasu

Prague Black Panthers
24 : 7
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 7 7 3 7
LIO 0 0 0 7
Statistiky

Datum: 10.5.2014 v 15:00
Počasí: Jasno, 19°C
Počet diváků: 200
Rozhodčí: Radim Kroulík (R), Filip Haza (U), Stanley Hameder (HL), Petr Valenta (LJ), Adam Dvořáček (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:0 - Jan Dundáček, 13y run (Marek Hruboň kick); 3:23
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 14:0 - Jan Dundáček, 3y run (Marek Hruboň kick); 11:47
3.čtvrtina
Prague Black Panthers FG - 17:0 - Marek Hruboň, 25y; 0:00
4.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 24:0 - Ondřej Víšek, 3y run (Marek Hruboň kick); 2:57
Prague Lions TD - 24:7 - Marek Suchý, 56y pass od Maximiliano Torres-Gómez (Ondřej Šisl kick); 1:17