Home  /  Zprávy  /  2014 není rokem koně

2014 není rokem koně

(po) 2. červen 2014, Vladimír Koča

Poslední květnovou neděli se v Brně odehrála odveta brněnských aligátorů a pardubických hřebců. Z počátku hrozilo, že hned po výkopu začne pršet, což se naštěstí nepotvrdilo, a až na konec zápasu, kdy spadlo pár kapek, se utkání odehrálo za sucha.

A začalo se hned z ostra. Aligátoři se hned po sérii passových přihrávek dostali až na 16 yardů před end zónu hostů, odkud už si pro další touchdown v sezóně doběhl brněnský Michal Dovrtěl. Na tento drive chtěli hřebci také odpovědět body, ale nepovedlo se jim získat první down, a tak po odkopu šlo do útoku opět Brno. Po pár vteřinách hned vytrestal hřebce Ferni Garza, který poslal do rukou Martina Hermana další šestibodový dárek. Po extra pointu svítilo na tabuli 14:0 pro domácí.

Hřebci ale nedokázali svůj útok posunout o 10yardů, a tak následoval další odkop. Garza i nadále vedl svůj útok kupředu a zastavil se až dalším touchdownem, který tentokrát přidal svým 2y během středem Jan Nestr a skóre poskočilo na 21:0 pro Alligators.

Stallions se v druhé čtvrtině opět snažili bodovat, ale ani v následujícím drivu nedařilo posouvat, a tak pomohl až punt fake, který posunul hřebce o krásných 30 yardů, ale ani to útok hostů nenastartovalo a po čtyřech pokusech opět odevzdali míč domácím Alligators. Ti byli i nadále při chuti, a tak za nedlouho hodil Garza další touchdownovou přihrávku do rukou Jaroslava Doležala, která tentokrát měřila 8 yardů.

Alligators i nadále šlapali jako dobře namazaný stroj, který ale byl zastaven interceptionem druhého brněnského quarterbacka Tomáše Fortelného do rukou pardubického Radima Kroulíka. Ten tak dodal energii svému týmu, která byla obratem zužitkována 60y během Petra Shejbala, čímž dostali hřebci novou naději. Tu ale v dalším drivu zarazil Jan Nestr, jenž svým 6y během na pravou stranu přidal na účet dalších šest bodů, a po Hermanově extra pointu se tak první poločas zastavil na skore 35:7 (pozn. red. 35:7 pro Brno skončil minulý zápas) pro aligátory.

Do druhého poločasu začali hosté více tahat za nitky zápasu a zastavovali jeden útočný drive za druhým, ale stále se jim nedařilo skórovat. To ale před koncem třetí čtvrtiny změnil 31 yardů dlouhým field goalem Jan Louženský.

Na začátků čtvrté čtvrtiny se nakonec podařilo získat pardubickým další bodové ohodnocení a to 6 yardovou touchdownovou přihrávkou Jana Kakose na Františka Lepiče, po čemž se hosté snažili potvrdit za bod, ale po nepovedeném snapu se Daniel Kršák snažil neplánovaně doběhnout pro dva body, ale to mu brněnská obrana nedovolila. Brněnský útok pak ještě jednou skóroval, a to během Michala Dovrtěla středem pro dalších šest bodů. Konečné skóre tak mělo podobu 42:16 pro Brno.

Autor: Jakub Vlček

Detail zápasu

Brno Alligators
42 : 16
Pardubice Stallions Pardubice Stallions
Q1 Q2 Q3 Q4
ALL 21 14 0 7
STA 0 7 3 6
Statistiky

Datum: 31.5.2014 v 14:00
Počasí: Polojasno, 20°C
Počet diváků: 251
Rozhodčí: Peter Martinček (R), Jan Klimeš (U), Tomáš Frehar (SJ) , Thomas Hofbauer (HL), Manuel Stadler (LJ), Willi Edelmüller (BJ), Walter Windsteig (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Alligators TD - 7:0 - Michal Dovrtěl, 16y run (Martin Herman kick); 10:14
Brno Alligators TD - 14:0 - Martin Herman, 60y pass od Ferni Garza (Martin Herman kick); 8:08
Brno Alligators TD - 21:0 - Jan Nestr, 2y run (Martin Herman kick); 3:32
2.čtvrtina
Brno Alligators TD - 28:0 - Jaroslav Doležal, 8y pass od Ferni Garza (Martin Herman kick); 8:36
Pardubice Stallions TD - 28:7 - Petr Shejbal, 60y run (Jan Louženský kick); 3:18
Brno Alligators TD - 35:7 - Jan Nestr, 6y run (Martin Herman kick); 1:50
3.čtvrtina
Pardubice Stallions FG - 35:10 - Jan Louženský, 31y; 2:15
4.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 35:16 - František Lepič, 6y pass od Jan Kakos (2pt run neúspěšný); 9:35
Brno Alligators TD - 42:16 - Michal Dovrtěl, 4y run (Martin Herman kick); 7:11