Home  /  Zprávy  /  ČLAF C: Warriors - Hellboys 14:24

ČLAF C: Warriors - Hellboys 14:24

(po) 9. červen 2014, Vladimír Koča

I v Karlových Varech panovalo v sobotu odpoledne parné letní počasí. Na západ Čech dorazili pekelníci z Českých Budějovic a i v počtu 18 hráčů dokázali vydržet vysoké zápasové tempo až do konce.

Karlovarské Warriors znovu po celý zápas zdobila kvalitní obrana, která zatápěla kvalitnímu útoku Jihočechů. Domácímu týmu se začalo dařit i ve skórování, když dvěma touchdowny srovnal dosavadní 14bodový sezónní účet. Dosud neporažení hosté měli o týden dříve v Trutnově co dělat, aby zvládli vyhrát.

Celé utkání provázela krásná od všech formací obou týmů. Hostující quarterback/kicker Kamil Roba nedovolil ani jednou jedinkrát z kicku domácím returnu, vždy překopl hřiště až pro touchback. Roba hrál výborně i na své primární pozici za centerem. Kvalitní defensive line domácího týmu, která doposud zatápěla asi všem quarterbackům se tentokrát přes pevnou hráz vystavěnou svými protějšky z Hellboys, prosazovala jen velmi těžko.

Roba unikl v několika situacích i jasné skládce, aby svou akci zakončil přesným dvacetiyardovým passem na svého receivera. Několikrát se ale hladoví obránci na Robu dostali – quarterback pak odhazoval nejistě do nekrytých prostor. Dvakrát se to také Hellboys vymstilo. Domácí Václav Frank se dvakrát vyšrouboval do vzduchu pro interception. Jednu zvládl donést až do end zóny.

Domácímu týmu se podařil jeden ze tří kicků v utkání. Kamil Roba byl naopak stoprocentní. Jednou domácího kickera Václava Blahouta trefil longsnap do hrudi, podruhé dal do field goalu málo razance a dobře mířený pokus skončil pod břevnem.

Interception se dařily chytat i na hostující straně. Petr Jindra zachytil za celý zápas dvě, při jednom returnu jej však o míč obral domácí running back Jiří Perutek a znovu vrátil míč domácímu týmu.

Rozházel se i domácí quarterback Jakub Čajan, který mimo dobrých passů ukrojil i několik běhových yardů, včetně dvouyardového pushe pro touchdown. Nutno říci, že měl povětšinu zápasu dost času na házení, což rezultovalo z kvalitní práce ofenzivní lajny Warriors.

V celkovém součtu viděli diváci v Karlových Varech kvalitní fotbal. Hostující favorit vyhrál díky výbornému quarterbackovi a dobře pracující obraně, která zvládala zastavovat i hrozivě vypadající úniky domácích Warriors. Těm naopak chyběly decimetry v některých akcích, kdy například na Robovi viseli a on i tak dokázal ze situací vyklouznout. Několikrát se také hostím povedlo zahrát úspěšně čtvrtý down. 

Detail zápasu

Karlovy Vary Warriors
14 : 24
Budweis Hellboys Budweis Hellboys
Q1 Q2 Q3 Q4
WAR 0 6 0 8
HEL 0 8 0 16

Datum: 7.6.2014 v 14:00
Počasí: Jasno, 27°C
Počet diváků: 100
Rozhodčí: Filip Haza (R), Zdeněk Žlůva (HL), Jan Hubálek (LJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Karlovy Vary Warriors TD - 6:0 - Václav Frank, 45y interception return (kick neúspěšný); 6:28
Budweis Hellboys TD - 6:8 - Kamil Roba, 11y run (Kamil Roba kick); 0:23
4.čtvrtina
Karlovy Vary Warriors TD - 14:8 - Jakub Čajan, 2y run (Václav Blahout kick); 9:23
Budweis Hellboys TD - 14:16 - Petr Jindra, 16y run (Kamil Roba kick); 3:17
Budweis Hellboys TD - 14:24 - Ondřej Koller, 5y run (Kamil Roba kick); 1:52