Home  /  Zprávy  /  ČLAF C: Dietos - Knights 16:54

ČLAF C: Dietos - Knights 16:54

(út) 10. červen 2014, Vladimír Koča

Derniéra před domácím publikem v zápase, který rozhodoval o postupu do play-off se domácímu týmu zle nevydařila. Od samého začátku tahali za kratší konec pomyslného fotbalového lana. Znojmo přijelo dobít tvrz se jménem Tyršův stadion s velice dobře propracovanou útočnou strategií, která spočívala v neúnavné běhové hře, kterou tým z jižní části Moravy získával důležité yardy, a co je hlavní – ještě důležitější body. Ale že se jejich počet zastaví na čísle 54, si dokázal představit jen málokdo…

Vstup do první čtvrtiny měli domácí podobný jako v předešlém zápase proti Vysočině, kdy museli dotahovat ztrátu, když znojemský Pavel Novák otevřel účet tohoto utkání povedeným 10yardovým během. O čtyři minuty později ještě skóre navýšila druhá útočná mašina quarterback Lumír Kabelka, a když oba touchdowny dokázal potvrdit svoji neomylnou pravačkou Marek Hél, bylo skóre 0:14 z pohledu domácích. Už v tu chvíli jako by i tribuny začaly tušit, že dnes to rozhodně nebude zápas, který by patřil jejich miláčkům v černo-červených dresech. Osm sekund před koncem první čtvrtiny však dokázal dlouhým 61yardovým běhovým touchdownem skórovat domácí running back Matěj Hrdina. Následný kop potvrdil Jan Hofschneider a najednou přeci jen skóre vypadalo o něco přívětivěji 8:14.

Kdo ovšem čekal, že ve druhé čtvrtině spustí Šumperk ofenzívní smršť a bude se hnát za vyrovnáním či nejlépe vedením v zápase, ten byl nemile překvapen jejím průběhem, který byl ve znamení minimálního počtu bodů. Dietos se nedala upřít útočná snaha, ale nakonec se z dalších bodů radovala družina pod vedením hlavního trenéra a donedávna ještě hráče Radima Pařízka, když svým druhým zápisem v utkání přidal dalších šest bodů Kabelka, přičemž následné potvrzení kopem znamenalo vedení Knights 24:8. V samotném závěru ještě před odchodem do šaten to už začínalo vypadat, že domácí hráči ještě přidají další bodový zápis, ale mohutný nápor žádný další úspěch nepřinesl.

Vstup do třetí čtvrtiny měli Dietos povedený a evidentně šlo vidět, že si ledacos v kabině vyříkali. Jeden úspěšný drive střídal druhý, domácí diváci se probudili k mohutnému fandění a vše vypadalo, že Šumperk konečně poprvé v zápase tzv. nalezl svoji tvář a ztracené sebevědomí. Ovšem poté přišla fatální chyba, kdy domácí center David Kubica špatně rozehrál míč, který přelétl hlavu zmateného quarterbacka Jana Kolaříka a míč získalo Znojmo. Tato situace se stala jen několik málo yardů před endzónou hostujícího celku a v tu chvíli jako by domácí hráči ztratili již veškerou víru, že mohou se zápasem cokoliv provést. Když svůj druhý touchdown v zápase zaznamenal Novák, bylo rázem skóre už 32:8 pro hosty. A aby toho nebylo na domácí málo, tak hned v následující akci ztratili znovu míč a Znojmo jej podruhé v řadě získalo do svého držení. To už bylo na psychiku hráčů hodně a pod náporem stále dobře hrajících Knights obdrželi ještě další dva touchdowny, které z krátké vzdálenosti zaznamenal výborně hrající hostující Lumír Kabelka, jenž v celém utkání zaznamenal dohromady 4 touchdowny! Po přímo hororové třetí čtvrtině byl tak rozdíl ve skóre již o čtyřicet bodů 8:48.

Poslední čtvrtina se tedy již dohrávala z jisté povinnosti a znojemští se poté uchýlili k menší změně v útočném repertoáru, když několikrát vyslali míč do vzduchu, aby stihli přidat svůj první passový touchdown v zápase díky zachycené přihrávce Jakuba Smrčky. Ještě předtím ale dokázali skórovat i domácí, když si svůj druhý touchdown v sezóně připsal wide reciever Ondřej Švub, jehož úspěch byl poté potvrzen kickem z nohy kickera Hofschneidera. Zklamané domácí publikum, které i přesto hnalo potleskem domácí ještě za dalším bodovým přídělem na straně Znojma, se již výraznější změny ve skóre nedočkalo, a po hvizdu hlavního rozhodčího tak byl finální výsledek 16:54 z pohledu Dietos.

Autor: Milan Kolařík

Detail zápasu

Šumperk Dietos
16 : 54
Znojmo Knights Znojmo Knights
Q1 Q2 Q3 Q4
DTS 8 0 0 8
KNI 16 8 24 6

Datum: 7.6.2014 v 14:00
Počasí: Jasno, 28°C
Počet diváků: 160
Rozhodčí: Jaroslav Rybář (U), Lukáš Dvořák (HL), Richard Gazdík (LJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Znojmo Knights TD - 0:8 - Pavel Novák, 10y run (Marek Hél kick); 5:50
Znojmo Knights TD - 0:16 - Lumír Kabelka, 28y run (Marek Hél kick); 1:26
Šumperk Dietos TD - 8:16 - Matěj Hrdina, 61y run (Jan Hofschneider kick); 0:08
2.čtvrtina
Znojmo Knights TD - 8:24 - Lumír Kabelka, 1y run (Marek Hél kick); 5:55
3.čtvrtina
Znojmo Knights TD - 8:32 - Pavel Novák, 37y run (Marek Hél kick); 5:12
Znojmo Knights TD - 8:40 - Lumír Kabelka, 2y run (Marek Hél kick); 3:23
Znojmo Knights TD - 8:48 - Lumír Kabelka, 1y run (Marek Hél kick); 1:36
4.čtvrtina
Šumperk Dietos TD - 16:48 - Ondřej Švub, 29y pass od Jan Kolařík (Jan Hofschneider kick); 3:25
Znojmo Knights TD - 16:54 - Jakub Smrčka, 30y pass od Martin Vrba (kick neúspěšný); 0:28