Home  /  Zprávy  /  Bobcats byli vyznamenáni středočeským hejtmanem

Bobcats byli vyznamenáni středočeským hejtmanem

(ne) 24. srpen 2014, Michal Rosíval

Klub Příbram Bobcats a jeho hráči získali dvojí ocenění za své výkony v letošní ČLAF. Obdrželi čestné uznání od hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery a senátor Josef Řihák udělil třem hráčům pamětní medaile za příkladnou činnost při rozvoji amerického fotbalu ve Středočeském kraji. „Jako příbramák, si vážím toho, když jsou naši odchovanci úspěšní a když vidím, že děti sportují namísto toho, aby hrály hry na počítači a podobně. Zároveň se ukázalo, že i týmy a sportovci z menších měst a s menším rozpočtem dokáží porážet týmy z Prahy, Brna, Plzně ale i dalších větších měst. Je rovněž pro mě ctí předat medaile Středočeského kraje třem významným hráčům Příbramského týmu – Jiřimu Kohutovi, Bohuslavu Romovi a Danielu Vitišovi“ uvedl senátor Josef Řihák.
Příbramští Bobcats letos našli přemožitele pouze v Prague Black Panthers, ostatní soupeře porazili. Finálový zápas shlédlo více jak 3.000 diváku a navíc byl poprvé v historii vysílán v přímém přenose, což bylo velikou motivací pro některé hráče. „Letošní sezónu se nám podařilo pozvednou úroveň celého týmu. Vrátilo se hodně příbramských odchovanců, které jsme doplnili zahraničními ale i českými posilami. Sehnali jsme sponzory a vynikající tréninkové podmínky na hřišti 1. FK Příbram, kteří nám vyšli jako jedni z mála vstříc. Naší velkou výhodou je i to, že město Příbram a Středočeský kraj významně podporují všechny sportovce na rozdíl od jiných měst a krajů. Bez těchto faktorů bychom to jen stěží dokázali. Proto si velice vážíme těchto ocenění“ řekl trenér příbramského týmu David Dobiáš.
Zároveň hráči Bobcats Příbram dostali dárky a ocenění od města Příbram, které předal příbramský radní Juraj Molnár. „Je to signál toho, že se v Příbrami pracuje s mládeží na vysoké úrovni, kdy často předčíme i jiná větší města. Doufám, že úspěchy příbramských sportovců budou pokračovat, jelikož je to vynikající vizitkou našeho města.“ prohlásil radní Juraj Molnár.
Přestože letos Bobcats Příbram prohráli ve finále s Prague Black Panthers, tak pro nadcházející sezónu mají vysoké cíle. Jejich hlavním cílem je především vybudovat kvalitní hráčskou základnu, která by se stala hlavním pilířem příbramského týmu v cestě za titulem. Nedávno se také Příbramští Bobcats zapojili do charitativní dražby dresů 1. FK Příbram a dres hráče Josefa Řiháka mladšího byl vydražen za 6 500 korun a peníze byly předány Dětskému domovu Pepa v Lazci. „Přípravujeme řadu náborů, které by měli přilákat zájemce o tento sport a ukázat, že americký fotbal je sportem pro všechny lidi. U nás najdou uplatnění velký, malý, silnější ale i hubění kluci a zároveň najdou skvělou partu“ doplnil Bohuslav Rom, prezident týmu.
(Text připravil Josef Řihák ml., text byl upraven.)

(Další text je již textem ČAAF.)
Bobcats sice letos skončili "až" druzí, ale jak je vidět v přehledu níže, krajské ocenění je rozhodně na místě, protože ze všech kolektivních sportů (pozn.: zcela všechny v přehledu nejsou, ale asi nechybí žádný, který většinu čtenářů "z fleku" napadne) jen dva sporty v poslední sezóně udělaly kraji větší radost a sice nedostižný basketbalový Nymburk a hokejbalisté Kladna. Pokud jde pouze o město Příbram, tak jsou Bobcats nejúspěšnějším týmem ve městě.
Mimochodem, ve Středočeském kraji je relativně dobře vidět, že kvalitní sport lze provozovat i na menších městech. Kraj nedisponuje žádným větším sídlem (největší město v kraji je 70tisícové Kladno), ale v porovnání s ostatními kraji v republice si v kolektivních sportech vede nadprůměrně. Zajímavostí je, že hlavně v mužské kategorii, středočeské ženy asi na sport moc nejsou:-)
V přehledu jsou nejvýše umístěné týmy sídlící ve Středočeském kraji. Sledovaná byla vždy nejvyšší soutěž, vždy jde o poslední dokončený ročník a výsledky jsou podle webů příslušných sportů.

Baseball
- muži: bez týmu (tzn. žádný tým z kraje nehraje nejvyšší soutěž)
- ženy sport neprovozují
Basketbal
- muži: 1. Nymburk
- ženy: bez týmu
Florbal
- muži: 3. Mladá Boleslav
- ženy: bez týmu
Fotbal
- muži: 3. Mladá Boleslav
- ženy: bez týmu
Futsal
- muži: 4. Zruč nad Sázavou
- ženy: 3. Rakovník
Házená
- muži: bez týmu
- ženy: bez týmu
Hokej
- muži: 13. Kladno (sestup do druhé ligy)
- ženy: 3. Kladno
Hokejbal
- muži: 1. Kladno
- ženy: bez týmu
Korfbal
- mix: 2. Kolín (korfbal hrají smíšená družstva)
Nár.házená
- muži: bez týmu
- ženy: bez týmu
Poz.hokej
- muži: 3. Rakovník
- ženy: 3. Rakovník
Ragby
- muži: 4. Říčany
- ženská soutěž v Česku není
Softball
- muži: bez týmu
- ženy: 8. Kladno
Vodní polo
- muži: bez týmu
- ženy: bez týmu
Volejbal
- muži: 3. Příbram
- ženy: bez týmu