Home  /  Zprávy  /  Tým Czech Republic v FLA2 skončil na druhém místě

Tým Czech Republic v FLA2 skončil na druhém místě

(ne) 5. říjen 2014, Michal Rosíval

Na finálovém turnaji obou rakouských lig ve flag fotbalu tým mohl jet po první prohře a 40 minutách domů, nakonec z toho byly zápasy tři a těsná prohra ve finále.

V základní části všechny týmy odehrály 16 zápasů, ze 12 týmů v soutěži (10 z Vídně, jeden tým český a jeden tým slovinský) postoupilo do playoffs šest. Tým Czech Republic po třetím místě ve skupině začal finálové playoffs už ve čtvrtfinále proti Honeybees. Zápas byl jako na houpačce, Honeybees poslední akcí zápasu dotáhli na 45:44 a měli na výběr - potvrzením za bod mohli zápas posunout do prodloužením, potvrzením za dva rozhodnout o výhře. Zkusili za bod, ale akce se nepovedla a skóre zůstalo 45:44.
V semifinále tým narazil na vítěze svoji skupiny Barracudas. Ačkoliv tým dvě minuty před koncem prohrával o 8 bodů, tak nejprve touchdownem a dvoubodovým potvrzením srovnal a po ubránění drajvu soupeře ještě šel jednou do útoku. A opět úspěšně, což vedlo k další šťastné výhře, tentokrát 41:34.
Finálovým soupeřem byli Dark Angels, nejlepší tým základní části. Temní Andělé v sezóně sice prohráli jen dvakrát, ale vzájemný zápas skončil těsně, 37:31 pro Dark Angels, takže nebyl žádný důvod nevěřit ve vyrovnaný zápas i výhru. Toto očekávání se naplnilo jen z první poloviny, v závěru totiž týmu chybělo štěstí ze čtvrtfinále a semifinále. Dvě minuty před koncem vedl český tým o 13 bodů, pak ale proběhl stejný scénář jako v semifinále, jen se prohodily role šťastného a smutného. Dark Angels dali touchdown, ubránili drajv českého týmu a hned na to dali trumfový touchdown, stav 38:39. Český tým měl ještě možnost na "hail mary", ale nepodařilo se, stav zůstal nezměněn a účast na finálovém turnaji tak skončila prohrou ve finále FLA2 a tedy ziskem stříbrných medailí.
Český tým na finálovém turnaji skóroval celkem 124 bodů, z toho Martin Šindler 70, Jakub Woleský 47 a David Michálek 7. Dalšími hráči v týmu byli Jakub Folauf, Petr Foldyna, Martin Herman, Josef Šajnar, Jan Šesták, Stanislav Tománek.

Rakouským mistrem ve flag fotbalu (vítězem FLA) se stali Styrian Studs. Ve finále porazili Graz Panthers, rakouskému flagu tedy vládne spolková země Steiermark. V obou rakouských ligách hraje celkem 18 týmů (2 jsou zahraniční) a z toho je 15 z Vídně (nebo předměstí Vídně). Tři nevídeňské týmy ale obsadily celková pořadí jedna, dva a čtyři.