Home  /  Zprávy  /  Poslední kolo Juniorského poháru

Poslední kolo Juniorského poháru

(st) 22. říjen 2014, Michal Rosíval

V poslední kole základní části se rozhodlo o druhém finalistovi. Zázrak se nekonal, soupeřem Black Panthers se finále budou Steelers a to navzdory jejich prohře v Pardubicích u Bucks (21:19). O výsledku zase jednou rozhodla schopnost kopat extrapointy, jeden neproměněný totiž Steelers stál vyrovnaný výsledek a prodloužení. Bucks šli v prvním poločase do třítouchdownového vedení, dvakrát skóroval Filip Štěpánek. Ve druhém poločase Ostrava počet touchdownů srovnala dvěmi chycenými passy Radky Muczky, u všech touchdownů byl, tradičně, Michal Dudek.
Výsledek tímto dramaticky obrátil postoj Bucks ke Stallions. Zatímco před i po vzájemném zápase panovala jistá antipatie, po výhře Koz nad Oceláři začali Bucks Hřebce vyzývat k městské soudržnosti. Jejich výzev však Stallions nevyslyšeli a u Lions prohráli 29:10. V zápase o postup bojovali i Lions, kteří potřebovali nejen vyhrát, ale i naházet sedm passové touchdowny. V prvním poločase se jim dařilo ke stanovené normě se blížit, díky trojí touchdownové spolupráci Jana Jindřichovského a Davida Růžka, úkol ale nakonec splnili jen napůl.

O pořadí na druhém až čtvrtém místě rozhodla tato kritéria - protože všechny tři týmy měly stejnou bilanci celkem (2-2) i ze vzájemných zápasů (1-1), rozhodl o druhém místě Steelers vyšší počet passových touchdownů, který měli nejvyšší (9 ku 6 ku 0). Určení pořadí na třetí místě pak už bylo velmi snadné, mezi Lions a Bucks rozhodl vzájemný zápas (42:13 pro Lions).